Türk Eğitim-Sen Yeni Yönetimi Üyeleri ile Bir Araya Geldi

0
136

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulla yeni yönetimini belirleyen Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesi, liselerde çalışan üyeleri ile bir araya gelerek, yeni yönetimini tanıttı.

Kahvaltılı düzenlenen programda bir konuşma yapan Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, konuşmasının sonunda üyelerinin sorun ve taleplerini de dinledi.

Ülkenin içerisinde bulunduğu şartları değerlendiren Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, sendikacılığın yanlış ellerde yapılmasının memur sendikacılığına zarar verdiğini söyleyerek; “Bunlar öğretmen atamalarıyla, ya da yer değiştirmeyle, stajyerliklerin kalkmasıyla tehdit edildi, sizi idareci yaparız, size ödül aldırırız gibi rüşvetlerle eğitim çalışanlarını yönlendirmeye çalıştılar. Ancak bu tehditler, verilen rüşvetler, eğitim çalışanlarını etkilemedi. Bunun karşısında dim dik durduğu için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Yanık, son zamanlarda bürokrasinin ve yetkili amirlerin de bu zihniyete prim vermediğini vurguladı.

Emekli olan üyelere plaketlerinin sunulduğu programda, üyelerin sorunları ve İskenderun eğitim ailesinin sorunları da masaya yatırıldı. Öğretmenlerin bu konuda çözüm önerilerinin bir dosya haline getirilip ilgili yerlere sunulacağı belirtildi. Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık toplantıda, Tüm öğretmenlerin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü de kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here