Türk-Alman İlişkilerine UKUD’dan Dev Katkı

0
123

Türk ve Alman toplumları arasındaki kültürel, ekonomik ve sosyal bağların güçlenip gelişmesi için faaliyet gösteren Hatay Uluslararası Kültürler Derneği (UKUD), Kiel ve Çevresi Alman Türk Derneği ile birlikte ortak protokol imzalamaya hazırlanıyor.

İmzalanması planlanan protokol ile 2012 yılından beri kardeş şehir olan Hatay ve Kiel arasındaki ilişkiler pekişerek gelişecek.

Gençlik ve spor değişim programlarından uzmanlar arası değişime, Avrupa Birliği gönüllü çalışma programlarından eğitim seminerlerine kadar birçok projeyi hayata geçirecek olan dernekler, Hatay halkında merak uyandırıyor.

Kiel ve Hataylı gençler, gençlik ve spor değişimleri ile ilgili spor federasyonlarının koordinesinde bir araya gelerek projeler üretecek. Avrupa Birliği gönüllü çalışma programları ile birlikte genç beyinlere iki şehirde de staj yapma imkânı sağlayacak olan proje, aynı zamanda farklı alanlarda gönüllü çalışma olanağı sunacak.

Sergi, seminer ve fuarlarla iki şehrin kültürel ve sosyal çalışmalar ile ilgili bilgi akışının daha nitelikli şekilde sağlanacağı projede; çeşitli oda, STK ve sendikalar arası ilişkiler arttırılacak.

Özellikle sağlık alanında faydalı adımların atılacağı bu çalışmada endüstrileşmenin beraberinde getirdiği sağlık sorunları masaya yatırılarak iki ülkenin sağlık kuruluşları arasında çocuk ve aile sağlığı konularına önem gösterilecek.

Eğitim, kültür, ekonomik, çevre ve sağlık dallarında birçok yeniliğin ve değişimin temellerinin atılacağı bu ortak paydada gelişecek ikili ilişkiler; hem Hatay’ın tanıtımına katkı sağlayacak hem de kültürler arası münasebetlerin artmasına katkı sağlayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here