Turizm Haftası Etkinliklerinde Atatürk Anıtına Çelen Bırakıldı!

0
205

turizm haftası3“Uluslar Arası Standart İçin Halk Eğitilerek Bilinçlendirilmeli!”

12-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan “Turizm Haftası” dolayısı ile dün Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma programı düzenlendi. Törende konuşan İlçe Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, turizm sektöründe uluslara arası standartlara ulaşmak ve sunulan hizmet kalitesini yükseltmek için halkın eğitilerek bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dönmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve öğrencilerin de katıldığı Turizm Haftası etkinliğinde, İlçe Turizm Danışma Bürosu, MKÜ Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksek Okulu ile İskenderun Turizm Derneği yöneticileri, Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk bıraktı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun yaptı ve turizmin ülkemiz ve bölgemiz için önemine vurgu yaptı.

turizm haftası4

Daha sonra konuşma yapmak üzere söz alan İlçe Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, Turizmin büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizde gelişmeye açık öncü bir sektör olduğuna değdindi. Durmaz; “Özellikle son yıllarda önemli bir büyüme trendine giren ülke turizmimiz; turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayma girişimleri ile gelişiminde hız kazanmıştır. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada sahip olduğu tabiat güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel varlıkları, turizm açısında ne kadar önemli ise, aynı şekilde sahip olduğumuz genç ve dinamik insan nüfusu da o derece önemlidir. Turizm sektöründe uluslar arası standartlara ulaşması ve sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi, turizmin bütün ülke halkı tarafından önemle algılanması ve bu yönde halkımızın eğitilerek bilinçlendirilmesi ile mümkün olacaktır” dedi.

turizm haftası5

Daha sonra konuşan MKÜ Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ayhan Varol Bayer ise; “İhtiyaçtan doğan turizm sektörü zamanla büyümüş küresel bir duruma gelmiştir. 2012 yılında ülkemiz turist sayısının en çok geldiği dünyada 6. sıradadır. Ancak turizmden kazanan ilk 10 ülke içerisinde değildir. Hatay ve İskenderun gerek iç turizm, gerekse dış turizmden pay almak için önemli bir potansiyel göstermektedir. Özel sektör yatırımcılarının yatırım yapmasının gerekliliği değerlendirilmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı folklor ekibinin gösterisi ile anıt alanındaki tören son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here