Turgay Şenay; “Kaygılarınızı Korku ile Karıştırmayın”

0
764

turgay-senay1Çocuk ve Ergen Psikologu Turgay Şenay’dan Öğrencilere ‘Sınav Kaygısı’ Semineri

Öğrenciler ve aileleri için en stresli dönemlerin başında yer alan sınav dönemleri ve artan gerilimler nedeniyle, Çocuk ve Ergen Psikologu Turgay Şenay, sınav kaygısı, sınav stratejileri üzerine öğrencilere ve öğretmenlere yönelik seminer verdi.

Belen ilçesinde Gazi Abdurrahman Paşa ilköğretim okulu ve Sebati Gönenç İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencilerine, yaklaşan TEOG sınavı öncesinde başarılarını yükseltecek ve kaygılarını kontrol edecek ‘Sınav Kaygısı’ durumu da neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Çocuk ve Ergen Psikologu Turgay Şenay; “Kaygı, korku ile karıştırılmamalıdır. Kaygılar zihninizden ayrılmazlar ya da bir uyarana gerek duymadan var olabilirler. Duyulan kaygılar her zaman kötü sonuçlara yol açmayabilir. Sınav kaygınızı kontrolünüz altına almaya ve bunu bir motivasyon aracı haline getirmeye çalışın. Her öğrencinin ders çalışma programı farklı olacağı gibi kendisini önündeki sınavlara motive etme tarzı da farklı olacaktır.

Stres yönetimi kavramı çocukların hayatına çoğunlukla sınavlarla birlikte girebiliyor. Bu aşamada öğretmenler ve aileler de çocuklarla takım çalışması halinde olarak onları demotive hallerinden uzaklaştırabilirler. Stres de tıpkı kaygı gibi yönetilebildiği takdirde olumlu sonuçlar doğmasına yardımcı olabilir. Küçük dozlardaki stres kişiyi yaptığı işe ya da uğraşa motive eder. Kaygı ve stres, fiziksel ve duygusal birtakım değişikliklere de yol açabilir. Aklınızı harekete geçiren sizseniz kaygıyı da harekete geçirecek kontrol edecek sizlersiniz” diye belirtti.

Çocuk ve Ergen Psikologu Turgay Şenay, seminerin ardından bütün öğrencilerine sınavda başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here