“Tüm Enerjimizi Dörtyol’un Geleceği İçin Harcamak Mecburiyetindeyiz”

0
120

dörtyol belediyesi1Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İki Yıl Süresince Yaptıkları Hizmetleri Anlattı

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde göreve geldiği günden bu yana 24 aylık süre zarfında hayata geçirdikleri projeleri tek-tek sıraladı. Söz verdikleri projeleri birer-birer hayata geçirdiklerine işaret eden Toksoy, tüm enerjilerini Dörtyol’un geleceği için harcamak mecburiyetinde olduklarını da kaydetti.

Dörtyol Halkevi Konferans Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP Dörtyol İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatı başta olmak üzere AKP’li MHP’li ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Daire Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Dörtyol Belediyesinin faaliyetleri ve vatandaşlarla yapılan röportajların sunumunun ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy mikrofona davet edildi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada; “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren iki yılda ne yaptık, neler yapabildik, hangi noktadayız, halkımızı bilgilendirmek amacıyla Dörtyol’lu hemşerilerimizin huzurundayız. Seçim çalışmalarımızda hizmet anlayışımızla halkın önüne çıktık. Vaatlerimizde hep hizmeti öne çıkardık.

Milli ve Manevi değerlerimize sadık ve bağlı kalarak, Dörtyol, kolektif birlikteliği, dayanışması, duruşu, tarihi ve toplumsal yapısıyla mükemmelliği oluşturan farklı bir ilçemizdir. Çünkü Cumhuriyet tarihinde 19 Aralık 1918’de ilk Kuvay-i Milliye hareketini “İlk Kurşunun atıldığı” Milli Mücadelesi başlatan ayrı bir özerkliği olan bir şehrimizdir. Dörtyol’un nüfusu 129 bin, sığınmacı Suriyeli misafirlerimizle birlikte 140 bine ulaşmıştır” dedi.

dörtyol belediyesi2

“Söz Verdiğimiz Projeleri Hayata Geçiriyoruz”

Söz verdikleri projeleri tek-tek hayata geçirdiklerini ve bunu yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Toksoy; “Dörtyol’un Şehr-ül Emini olarak; Dörtyol’a karşı sorumluluklarının bilincinde olan, yarını düşünen, geleceğe dair projeler üreten, bugünü de ihmal etmeden; Azim, Kararlılık, Sevgi, Hoşgörü ve Paylaşımcı bir Dörtyol Sevdalısı olma ruhuyla aziz hemşerilerimize hizmet ediyoruz.

‘Bütüncül Yaklaşım-Birlikte Yönetim’ ilkemiz ışığında çıktığımız bu yolda; 6360 Sayılı Büyükşehir Yasasının Hatay’da ilk defa uygulanıyor olmasından dolayı yaşanan sıkıntı, problem ve bazı yasaların verdiği boşluklar nedeniyle bizlere getirdiği  tüm olumsuzluklara rağmen şundan eminiz ki; gayretimiz, çabamız ve mücadelemizde en ufak ümitsizlik ve yılgınlık olmamıştır. Tüm enerjimizi ve zamanımızı Dörtyol’un geleceği için harcamak mecburiyetindeyiz. Bu anlayışla ‘Söz Verdiğimiz’ projeleri hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Doğu illerimizde yaşanan olaylara da değinen Belediye Başkanı Toksoy; “Biz, bin yıllık kardeşiz! Paylaşımlarımız, kucaklaşmamız ve beraberliğimiz var. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeniden doğuşunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde birlikte göğüsledik. Anadolu’nun her noktasında hep birlikte omuz omuza savaşarak şehit düştük ‘Türk Milleti’ olgusunu, değerlerimizi öne çıkarmış, sahiplenip sadık kalarak yaşamak ve yaşatmak mecburiyetindeyiz” dedi.

dörtyol belediyesi3

Yatırım ve Hizmetlerde Üvey Evlat Muamelesi Görüyoruz

6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nın eksik ve yanlışlıklarını dile getiren Başkan Toksoy; “Yasanın çıkış noktasında sıkıntı ve problemler var. Alt zemini hiç oluşturmamış bu yasayla muhatap kalmak hizmetlerimizi aksatıyor. Uygulamada hiçbir şeyi göremiyoruz. ‘6360’ sayılı yasadan kaynaklanan sıkıntılara örnek olarak, İskenderun, Dörtyol, Arsuz, Payas, Erzin ilçeleri yatırım ve hizmetlerde üvey evlat muamelesi görmektedir. Yapılan yatırımlar belli yerlerde toplanmıştır.

Biz göreve başlar başlamaz, gayri ahlaki iş yerlerinin dokuzunun ruhsatlarını iptal ederek kapattık. İşyerleri görünümündeki bu yerler esnaf ve işadamlarımızdan haraç alıyorlardı. O caddelerden kızlar, hanımlarımız, çocuklarımız dükkânlarına kilit vurmuşlardı. Şimdi o cadde ve sokaklardan vatandaşlarımız rahat ve huzurlu geçiyor. Dolayısıyla Dörtyol bugünkü kadar huzurlu ve güvenli, hemşericilik bilinci ve duygusuyla birbirine inanan, güvenen yapıda olmazdı. Dörtyol’a olan sevdamız budur” şeklinde konuştu.

Konuşmalarında, iki yıllık görev süreleri boyunca hayata geçirdikleri projeleri tek-tek sıralayan Başkan Toksoy, yeni yaşam alanları oluşturma şehri büyütme ve geliştirme kararlılıklarını sürdürdüklerinin de altını çizdi. Toksoy, toplantının sonunda yapılan tüm hizmetlerde emeği geçen Belediye Meclis üyelerine birer plaket ve çiçek takdim etti.

dörtyol belediyesi4

Öne Çıkan Hizmetler…

Başkan Toksoy’un sıraladığı hizmetlerden öne çıkanlar şöyle oldu;

1- Fen İşleri Müdürlüğünce 6 milyon 500 bin Türk Lirası tutarında 50 bin ton sıcak asfalt döküm işlemi gerçekleştirildi.

2-1 Milyon 900 bin Türk Lirası tutarında 125 bin metrekare kilitli parke taşı döşendi.

3-Durumu olmayan ve dar gelirli olan vatandaşların evlerinin bakım ve onarımı noktasında 1 Milyon 700 bin Türk Lirası yardımda bulunuldu.

4-İlçede vatandaşları en çok mağdur eden kurum olan Tedaş’ın yetki ve sorumluluk alanları içerisinde olan yerleri (Cadde, Sokak, Park, Okul ve Camiler) vatandaşların mağdur olmaması adına yapılan ışıklandırma çalışmaları sonucunda 500 bin Türk Lirası tutarında hizmetler hayata geçirildi.

5-İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışmaları doğrultusunda toplamda 134 Dönüm imar uygulaması tamamlandı.

6-Park ve bahçeler, yaşam alanları revize edilerek 23 olan park sayısı 32’ye çıkarıldı.

7-Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesi içerisinde sürdürülen çalışmalarda 15 mahallede temizlik işleri aksatılmadan devam ederken, 2015 yılında 30 bin 974 ton katı atık bertaraf edildi. Son 1 yıl içerisinde 280 adet çöp konteynırı hizmete sunuldu. Bu bağlamda Dörtyol Belediyesi kendi çöp konteynırını kendi üretmeye başladı.

8-Bayır-Bucak Türkmenlerine Dörtyol Ülkü Ocakları ile birlikte 25 araçlık yardım gönderildi.

9-Dört-Altı yaş grubu minikler için eski 112 Acil İstasyonlarının yerine AÇEM’ler (Anne Çocuk Eğitim Merkezleri) açılarak miniklerin okul öncesinde eğitime hazırlanması sağlandı/sağlanıyor.

10-Okullar Bizim Projesi kapsamında çalışmalar sürdürülürken, okullara Çanakkale Gezileri düzenlendi/düzenleniyor.

11-‘Mavi Dörtyolum’ projesinin hayata geçirilmesiyle Dörttaş Sahiline koyulan 150 adet şemsiye ve şezlong sayesinde Dörtyolluların dinlenip güneşlenmesi sağlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here