“TÜİK ve BM Kayıtlarında Yer Alan Silahlar Suriye’de Kimlere Gitti?”

0
52

mevlüt dudu açıklama (29)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye’ye Yapılan Resmi Silah Sevkiyatını Sordu;

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, TÜİK ve Birleşmiş Milletler kayıtlarında da yer alan ve Suriye’ye gönderilen silah ve mühimmatları TBMM gündemine taşıdı. Başbakan’a “TÜİK ve BM kayıtlarında yer alan silahlar kimlere gitti” sorusunu yönelten Mevlüt Dudu, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı.

Türkiye’nin, Suriye’ye resmi olarak silah ambargosu uygulamasına rağmen, yapılan silah sevkiyatının, “savaşa sebebiyet verme”, “iç savaşta taraf olma”, “savaşı destekleme” ve “kışkırtma” gibi suçlamalara yol açacağını belirten CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “TÜİK kayıtlarında bile yer alan bilgilerin, Hükümet tarafından bilinmiyor olması düşünülemez. Bu demektir ki, Hükümet’in ve Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Suriye’ye silah ve mühimmat gönderiliyor. Haziran ayından bu yana gönderilen silah miktarının 47 ton olduğu da resmi kayıtlardan belli oluyor.

Bir de bu işin resmi olmayan boyutu var. Adana’da yakalanan roketatar başlıkları, sarin gazı ve diğer silah yakalama olayları düşünüldüğünde, resmi kanallarla gönderilen silahların dışında da Suriye’ye yüklü miktarlarda silah ve mühimmat gönderildiği açıkça görülür. En son TÜİK ve BM kayıtlarında yer alan silah sevkiyatı hükümetin suçüstü yakalanmasıdır. Suriye’de meydana gelen insanlık suçlarına Hükümet’in doğrudan karıştığının somut kanıtıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here