Tuğrul; “Projemiz İstihdam Odaklı Bir Projedir”

0
129

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ Projesi 1. Sırada Kabul Edildi

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Hatay Valiliği koordinasyonunda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edildiğini ifade eden İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ isimli Sodes projemiz 08/12/2017 tarihinde Sayın Vali Yardımcımız Nursal Çakıroğlu ile birlikte proje sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Projemiz istihdam odaklı bir proje olduğundan ilimizde en yüksek puan alarak 1. sırada kabul edilmiştir. Projemizle yerel dinamikler harekete geçirilerek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımları sağlanacaktır. İşsizlikte Türkiye ortalamasının üzerinde olan ilimizin öncelikleri de dikkate alınarak, kursiyerlerin bir kısmı istihdam edilirken diğer kursiyerlerin de istihdam edilebilirlikleri arttırılmış olacaktır.

Proje hedef grubu sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan, 50 kadın işsiz ve 30 genç işsiz olmak üzere 80 işsizden oluşmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Proje hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü Yusuf Yıldırım ise; “Projemizle açılacak kurslara İşkur kaydı olan işsizlerden seçilecek olup kurslara devam eden kursiyerlere günlük 20 TL harçlık verilecektir. Kursiyerlere MEB onaylı eğitim sertifikası verilecektir. Kurs sonunda ilgili işyerlerinde staj yapan 50 kursiyerden 34 kursiyer daha önce taahhüt alınan işyerlerinde işe gireceklerdir.

Projemizde açılacak kurslar: Cilt Bakım Hizmetleri Eğitimi (280saat), Saça Geçici Ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri (288 saat) Bilgisayar Destekli Muhasebe Eğitimi (304 saat), Matbaa ve Filtrecilik sektörü için Serigrafi Baskı Eğitimi (384 saat).

Proje ortaklarımız; İşkur İskenderun Şube Müdürlüğü, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, İskenderun Madeni İşler Esnaf Odası Başkanlığı.

Kurs için gerekli belgeler ise; Kurs müracaat dilekçesi (Proje ofisinden), İşkur Kayıt belgesi, Kimlik Fotokopisi, Öğrenim Belgesi, Adli sicil belgesi.”

Kurslara kayıt için müracaatlar İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki proje ofisinde Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım’a yapılabilecek. İrtibat numarası ise 0 326 614 29 51 olarak açıklandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here