‘Trafikte Alkol, Ölüme En Açık Yol!’

0
115

emniyet-alkollü lokantaİskenderun Polisi, ilçemizdeki liselerde trafik sorunları ve çözüm önerileri hakkında yaptığı anketlerin sonucunda lise öğrencilerinin öneri ve dileklerine önem verdi. İskenderun Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Şehit Haydar Polis Merkezi’nde görevli polisler, alkollü araç kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmek amacı ile alkol tüketilen lokantaların yoğun olarak bulunduğu Karaağaç bölgesinde lokantaları ziyaret ettiler.

Emniyet mensupları, işletme sahiplerine, lokantada alkol alan müşterilerin, alkollü vaziyette direksiyon başına geçmeleri halinde kaza yapabileceklerini bu nedenle alkollü müşterilerinin evlerine sağlıklı bir şekilde ulaşmaları için, aracını kullanmak üzere müşterilere şoför vermeyi ya da ticari taksi ile evlerine göndermeyi teklif etmelerinin uygun olacağını anlattılar. Ayrıca İskenderun Polisi, lokanta müşterisi ve görevlilerine alkol simülasyon gözlüğü takarak, araç kullanırken oluşan alkol etkisini müşterilerin tecrübe etmelerini sağladılar.

Lokanta işleticileri bu konuda emniyet güçleri ile hemfikir olduklarını, alkollü araç kullanımı konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini ifade ettiler. Polisler: “Asıl amacımız vatandaşlarımızı trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek. Ceza bizim için amaç değil araçtır, trafik kurallarına uyan masum insanların zarar görmemesi için kural ihlali yapan vatandaşlara yönelik alkol, hız, kırmızı ışık ve emniyet kemeri gibi konularda uygulamalara devam edeceğiz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here