Topal; “Yoksullaştırmada İstikrarlı Bir Hükümet Olarak Tarihe Geçtiler”

0
72

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Yoksullaştırmada İstikrarlı Bir Hükümet Olarak Tarihe Geçtiler”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, fert başına düşen tüketim harcamasının 1.854 TL olarak açıklanmasının ardından asgari ücretin vergiden muaf olması gerektiğini savundu.

TÜİK tarafından açıklanan 2017 hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre fert başına düşen tüketim harcaması 1.854 TL olarak açıklandı. Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “2017 de asgari ücret 1.404 TL, bir kişinin zorunlu tüketim harcaması 1.854 TL olarak açıklandı. Bir asgari ücretli sadece kendi hayatını idame ettirmek için her ay, 450 TL borçlanmaktadır. Şimdi neden bireysel kredilerin arttığını, icra dairelerinin dosya sayısının tavan yaptığını daha iyi anlıyoruz. İktidar başta işsizler olmak üzere dar gelirli tüm vatandaşlarımızı sosyal yardımlara muhtaç etmiştir. Her seçim öncesi, AKP’nin meydanlarda “Biz gidersek sosyal yardımlar kesilir” diye, yaptığı propagandayı çok iyi anlıyoruz. Bu iktidar halkı kuru soğana, patatese muhtaç etti” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre konuşan Milletvekili Topal; “TÜİK diyor ki; bir asgari ücretli aylık eğitime 10 TL eğlence ve kültüre 21 TL ayırabiliyor. Eğitim ve Kültüre aylık 31 TL ayırabilecek kadar yoksullaşan bir toplumdan nasıl kalkınma bekleyeceğiz. AKP istikrar devam etsin diyor. Yani yoksullaştırmada gerçekten istikrarlı bir hükümet olarak tarihe geçtiler. Bir tarafta kurulan kuş sütü eksik zengin sofraları diğer tarafta eğitime ayrılan 11 TL. Bu ne vicdana sığar, ne hukuka sığar ne de adalete sığar” şeklinde konuştu.

Konuyu meclis gündemine taşıyacağını da kaydeden Topal, asgari ücretin vergi dışında bırakılması için yasa teklifi vereceğini söyledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here