Topal; “Bu Ülkede Emekliler Ne Zaman Hak Ettikleri Gibi Yaşayacaklar?”

0
61

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, ülkedeki emeklilerin durumuna değinerek, promosyonların neden tek seferde ödenmediğini hükümet yetkililerine sordu.

Emeklilerin durumu hakkında bir açıklama yapan Milletvekili Topal; “Türkiye’de yaklaşık 11 milyon 750 bin emekli bulunmaktadır. Yoksulluk sınırının da altında yaşam süren emeklilerimizin aldıkları maaş ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Maaşlarının ev kirasının yanında sağlık giderleri, elektrik, su, doğal gaz faturası gibi zorunlu kalemleri ödemeğe yetmediğini, birçok emeklinin çocuklarının yardımıyla yaşamını idame ettirdiğini biliyoruz” diye konuştu.

Tüm buların ışığında emeklilerin durumunu iyileştirmek adına herhangi bir adım atılıp atılmayacağı konusunda hükümet yetkililerinden bilgi isteyen CHP’li Vekil Topal, hükümet yetkililerine şu sorunları yöneltti; “Emeklilerimizin tedavi giderlerine yönelik muayene ücreti, ilaç, katkı bedeli ve ilave ücret adı altında alınan sağlık ödemelerinden muaf tutulması yönünde bir çalışmayı hayata geçirecek misiniz? Emekli vatandaşlarımızın gelirlerinin artırılmasını sağlayacak ne gibi tedbirler almayı planlıyorsunuz? Emeklilerimizin dört gözle beklediği promosyon konusunu daha uzattıkça uzattınız. Neden bütün emeklilerin promosyon ödemelerini tek seferde hesaplarına yatırmayıp üç aya yayıyorsunuz?”

Gemiciklere ÖTV’siz Verdiğiniz Mazotu, Nakliyeci Esnafımıza İndirimli Olarak Vermeyi Düşünür Müsünüz?

Açıklamasında taşımacılık sektöründeki insanların yaşadığı sıkıntılara da değinen Milletvekili Serkan Topal, nakliyeci esnafa mazot desteği verilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Taşımacılık sektörü hükümetin politikaları nedeniyle bitme noktasına gelmiştir. Türkiye ve özellikle Hatay ekonomisinin can damarlarından birisi karayolu taşımacılığıdır. Bu sektördeki insanların sorunlarının çözülmesi veya azaltılması gerekmektedir. Karayolu ile yük taşıma sektörünün lastik bakım onarım iş gücü ve mazot gibi çeşitli giderleri vardır. Bunlardan en önemlisi de hiç kuşkusuz mazottur. Akaryakıt giderinin devlet tarafından sübvanse edilmesi bu insanları bir nebze olsun rahatlatacaktır. Avrupa birliği ülkelerinde yük taşımacılığında 12 ton ve üzeri taşıma kapasitesi olan araçlara mazot desteği verilmektedir. Lüks ticari yatlara, gemiciklere ÖTV’siz verdiğiniz mazotu nakliyeci esnafımıza en azından %10 veya %15 indirimli olarak vermeyi düşünüyor musunuz?” diye açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here