TKP İskenderun’dan Dayanışma Gecesi

0
724

Öztaş; “Bizim Kuru Kalabalıklara Değil Örgütlü Emekçilere İhtiyacımız Var”

Türkiye Komünist Partisi (TKP), ülke genelinde yeniden teşkilatlanmaya başladı. Bu kapsamda, yeni oluşturulan TKP İskenderun İlçe Teşkilatı, düzenledikleri dayanışma gecesiyle üyelerle bir araya geldi.

TKP Merkez Komisyon Üyesi Özkan Öztaş, İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı ve yönetimi ile partililerin katılım gösterdiği gecede, samimi sohbetler edildi, hep birlikte şarkılar söylendi.

Samimi ve nezih bir ortamda geçen dayanışma yemeğinde kısa bir açılış konuşması yapan TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı, ülkenin zor şartlar altında olduğunu kaydederek çarenin Türkiye Komünist Partisi olduğunu vurguladı. Koçkazı; “Değerlere sahip çıkılmayınca, içi boşaltılınca tek-tek elimizden geri alınıyor. Bugün dünyada ve ülkemizde yeniden gerçek anlamı ile barışı tesis edebilmek, 1923’te kurulan Cumhuriyeti, sosyalist bir cumhuriyete çevirmek hepimizin görevi. Bunun başka bir yolu yok, sosyalizm dışında başka bir seçenek maalesef ki yok. Halk çaresiz değil, işçiler var, emekçiler var, kadınlar var, gençler var, Türkiye Komünist Partisi var” diye konuştu.

Ülkeyi içinde bulunduğu zor durumdan kurtarabilmenin yolunun emperyalizme karşı mücadele etmekten geçtiğini de savunan Koçkazı; “AKP iktidarı varlık sebebini birkaç şeye borçlu. AKP iktidarının varlığı Türkiye sermaye sınıfının temel ihtiyaçlarına denk düşüyor. Bu yüzden AKP 16 yıldır iktidarda. Neydi bugün sermaye sınıfının ihtiyacı; gericilik, emperyalizme tam teslimiyet, Türkiye’nin sermaye sınıfına inanılmaz imkânlar açmak! Artık ormanlarımıza, sularımıza kadar satar duruma gelmiş durumdayız.

Bu çarkın kırılmasının bir yolu var. AKP’ye benzeyerek, AKP’nin istediği sahada oyunu oynayarak kazanamazsınız. AKP gericilik derken daha az gericilik derseniz kaybedersiniz. AKP emperyalizme tam teslimiyet derken, siz birazcıkta şöyle yapsak derseniz kazanamazsınız. AKP bu kadar saldırganlaşırken AKP ile masaya oturursanız, oturduğunuz sandalyeyi altınızdan iterler düşersiniz.

Dolayısıyla bugün itibariyle karşınızda sermaye sınıfının örgütlü, emperyalizmin biricik uşağı durumunda bir akım var, bir parti var, bir anlayış var, bir yönetim var. Bu anlayışı, bu yönetim biçimini yıkmanın ve gerçek anlamıyla Türkiye’yi emekçiler adına yaşanabilir bir ülke haline getirebilmenin biricik yolu bu oyunu bozmaktan ve AKP’ye karşı gericiliğe karşı sonuna kadar mücadele etmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Koçkazı’nın konuşmasının ardından, katılımcılara ‘Halkın Seçeneği Güçleniyor’ başlığıyla video izlettirildi.

Öztaş; Kimseye Boyun Eğmedik”

Daha sonra söz alan TKP Merkez Komisyon Üyesi Özkan Öztaş da dayanışma gecesine katılan partililere teşekkür ederek; “Türkiye Komünist Partisinin, İskenderun’da sosyalizm bayrağını yükseltmek için bir çabasının çıktısı bu akşam. İnsanlık tarihi yeni bir hesaplaşmanın eşiğinde! Yeniden bir hesaplaşmaya doğru gidiyoruz. Pek çok tarihi ve pek çok siyasi düşünür 1. Dünya Savaşı öncesinde biriken güç dengelerine benzer örnekler veriyor. Bir yanda patronlar, katiller, hırsızlar, diktatörler, bir yanda para babaları, faşistler var. Bir yanda da işçiler, emekçiler, devrimciler, yurtseverler var.

Anadolu insanı iki yerde diz çöker. Bir tanesi dostun sofrasıdır diğeri de düşmanın ayağıdır. Sizler bugün AKP’nin önünde diz çökmek yerine, sosyalistlerin, yurtseverlerin, ilericilerin, aydınlanmacıların sofrasında buluştuğunuz için partim adına teşekkür ediyorum. Bu dost sofrasının bir diğer özelliği ise, bugüne kadar Ak Parti ile hiçbir açıdan, hiçbir zeminde, hiçbir düzlemde ortaklaşmadık, biz kimseye şirin görünmeye çalışmadık. Türkiye’de sosyalizm mücadelesini, birilerinin gölgesine girmeden, birilerine şirin görünmeye çalışmadan, sözümüzü dosdoğru söyleyerek yapıyoruz. İnsanların duyması gereken cümleleri değil de duymak istedikleri şeyleri söylemeden büyümeye çalışan bir komünist partisi var. Sözünü dosdoğru söylemeye çalışan!

Biz kimseye belli açılardan, maddi açıdan, siyasi açıdan söz vermedik. Kimseye boyun eğmedik, kimsenin para kasalarında, çek defterlerinde isimlerimiz yazmıyor. Bu ülkede komünistlere dair herhangi bir derdi olanın komünist olduğumuz için olacağı bir düzlemde siyaset yapıyoruz. Hiçbir ihaleye girmedik, kimsenin borsasında, arsasında da gözümüz yok. Fakat bir derdimiz var… İşçi sınıfının örgütlülüğü ve işçi sınıfının haklarını eline alabilmesi için, iktidarı alabilmesi için partimizi büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

Biz Komünistler İktidarı Alana Kadar Asla Tatmin Olmayacağız

Önümüzdeki günlerde İskenderun’da parti bürolarını açacaklarını ve örgütlenmeye devam edeceklerini kaydeden Öztaş; “İskenderun’da bu ay içerisinde parti büromuzu açacağız. Memleket yangın yeri, insanlar sosyal medya paylaşımlarından bile gözaltına alınıyorken bu komünistler delirmediyse, çıldırmadıysa neyin mevzisini genişletiyor, neyi örgütlüyor? Bizi buradan motive eden, cesaretlendiren tek bir şey var. O da mücadele ettiğimiz şeyin, örgütlü mücadelenin, sadece kendi doğrularıyla, işçi sınıfının çıkarları ile buluşuyor olmasıdır. Türkiye’de komünistler, olmak istedikleri yerde değiller. Evet, biz komünistler iktidarı alana kadar asla tatmin olmayacağız ama sevgili yoldaşlar kendimize haksızlık etmeyelim. Türkiye’den komünistleri silerseniz Türkiye’de çorak bir coğrafya kalır. Edebiyatı, sineması, müziği bütün bunların hepsini yan yana koyduğumuzda Türkiye Komünist Partisi, her yerde olduğu gibi İskenderun’da da sosyalizm bayrağını bu değerler üzerinde yükseltiyor.

Biz bir kuruluşu hedefliyoruz. Sosyalist iktidarı nasıl yöneteceğini düşleyerek Türkiye Komünist Partisinin her bir üyesi her gün sokağa çıkıyor, işine gidiyor. Bizim sofralarımıza, bizim evlerimize, bizim sohbetlerimize kötülük emin olun kötülerden gelmez. ‘Sol’ adına liberalizmi pompalayan bazı çalışmalar var. Kötüler değil, kötülere kayıtsız kalanlar dünyanın sonunu getirecek. Kötülerden bir korkumuz yok çünkü kötülerin bu ülkede gerçekleştirecekleri şeylerin bir sınırı var. Esas mesele sol adına dincilik yapanlarda, sol adına ırkçılık, milliyetçilik yapanlarda, işbirlikçilik yapanlarda! İşte biz buraya çomak sokacağız. Görmeyen gözlere bir şey göstereceğiz, duymayan kulaklara bir şey söyleyeceğiz, anlamayan akıllara bir şey anlatacağız. Yapacağımız şeyi umutla ve inatla yapacağız.

Kimse bu ülkenin geleceğinden, kısa tarihinden umutlu değil. AKP’li de biliyor çaldığını, katil de bilmiyor öldürdüğünü, ırkçılar, gericilerde biliyor yaptıkları pislikleri… Bizim yapacağımız şey şu; doğru bildiğimizi kötünün karşısında korumaya devam edeceğiz. Meclis kürsülerinde, miting alanlarında, otobüslerin üzerinde insanların duymak istedikleri şeyleri söyleyerek kalabalıklara ulaşabilirsiniz ama örgütlenemezsiniz. Bizim kuru kalabalıklara değil örgütlü emekçilere ihtiyacımız var. Bunu mutlaka başaracağız. Türkiye Komünist Partisi büyüyecek, sosyalizm işçi sınıfının örgütü büyüyecek. Yaşasın Türkiye Komünist Partisi!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here