TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü; ABİGEM ve Kursiyerlere Bilgi Verdi

0
179

tkdk-bilgilendirmeTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü; Koordinatörlük binası toplantı salonunda Hatay Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ile İPARD hibe destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgörsoy, Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce, iki kurumun uzmanları ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi ve işlenmesi konusunda düzenlenen 60 saatlik kurs eğitim programına katılan kursiyerler katıldı.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında gerçekleştirilen sunumda; işletmelerin yeniden yapılandırılması ve Avrupa Birliği standartlarına ulaştırılmasına yönelik uygun proje hazırlama teknikleri, IPARD programı kapsamında hazırlanacak olan tıbbi aromatik bitki projeleri ile ilgili başvuru şartları, başvuru paketi, iş planı, teknik proje gibi konularında kursiyerlere bilgi verildi.

İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy; TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitim işbirliğinin; nitelikli ve sürdürülebilir projeler geliştirmek ve bu çerçevede İPARD programı kapsamında Hatay’a daha fazla hibe desteği sağlamayı amaçladığını söyledi.

Toplantı sonunda kursiyerlerin sorularını cevaplayan Özgürsoy; Tıbbi aromatik bitki ile ilgili yatırımlarda maydanoz, kekik, zahter, çakşır, sumak olmak üzere yüzlerce çeşit bitkinin yetiştirilmesine ve işlenmesine destek verdiklerini ve bu kapsamda inşaat işleri, bina yapımı makine ekipman alımının yanı sıra traktör alımına da %50 oranında hibe desteği sağladıklarını belirtti.

Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada; Hatay ABİGEM’in başlıca amacı profesyonel eğitim hizmetleri sunarak yatırımcıların potansiyellerini geliştirmelerine ve proje bazlı çalışmalarında kendilerine yardımcı olmaktır” dedi. Yatırımcıların iş geliştirme hizmetlerini alabileceği bir numaralı temas noktası olmayı hedeflediklerini vurgulayan Yüce; Hatay ABİGEM’in, bünyesinde çalışan profesyonel uzman kadrosu ile yatırımcılara rehber olmaya devam edeceğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here