TGB ve TLB’den Yürüyüş

0
88

tgb açıklama5İskenderun Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği, 23 Aralık 2013 tarihinde Kubilay’ın gericiler tarafından şehit edilmesinin yıl dönümünde düzenleyecekleri yürüyüşün çalışmalarına açtıkları tanıtım masası ve basın açıklamasıyla başladılar.

Boyacılar Parkında bir basın toplantısı düzenleyen TGB ve TLB yöneticileri basın açıklamasının yanında Kubilay’ın şehit edilişinin yıl dönümündeki yürüyüş ile ilgili bildiriler dağıttılar. Ayrıca halkın bu yürüyüşe katılması için çağırı yaptılar.

TGB ve TLB yöneticileri, ortak olarak düzenleyecekleri yürüyüşün 23 Aralık 2013 Pazartesi günü Saat: 16.00’da Havuzlu Çarşıda toplanılarak başlayacağını ve buradan Atatürk Anıtına doğru yürüneceğini belirttiler.

TGB ve TLB adına basın açıklamasını okuyan ilçe başkanı Barış Özer; “Gericiliğin ve Cumhuriyet yıkıcılığının karşısında dimdik ayaktayız. Biz binlerce Kubilay’ız. Dünya emperyalist sisteminin çöküş tarihi olarak yazılacak bir döneme giriyoruz. Bir yandan emperyalizm, iç çelişkilerden giderek, çelişkilerini derinleştiğini tespit ediyoruz. Bir yandan da bütün yurdumuzun cehalete büründüğünü görüyoruz. Cumhuriyet yıkılmış ve vatan giriciliğe mahkum edilmişken, tamda zamanıdır Kubilay olmanın! 23 Aralık’ta binlerce Kubilay meydanlara inecektir. Gericiliğin karşısına dikilecek ve sistemin dizlerini titretecektir. 23 Aralık’ta tüm ülkemizde olduğu gibi İskenderun’da da TLB önderliğinde Kubilaylar hazır vaziyette bulunacaktır. Cesuruz, kararlayız, Kubilay gibi hazırız” dedi.

Atalay Sizi Sandığa Gömeceğiz!

Özer, aynı zamanda AKP Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin’in adaylığının açıklandığı toplantıda Bakan Beşir Atalay’ın parmağını göstererek, ‘Sadullah Ergin’i seçmezseniz görüşürüz’ şeklindeki sözlerine de “O parmağı 30 Mart’ta gözüne sokarız” diyerek yanıt verdi. Özer; “Beşir Atalay’ı buradan uyarıyoruz. Beşir Atalay Hatay halkını tehdit etme cüretini nereden buluyor? Hatay, hükümet sayesinde daha yenilerde 3 şehit vermiş bir ildir. Hatay, halkını işaret eden parmağı 30 Mart günü onun gözüne sokmasını bilir. Hatay’ın Kubilayları, Mustafa Kemalleri de bundan sonra bu gericiliğin karşısında dimdik durmasını bilecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here