Teknofest, Geleceğin Teknolojilerini Hazırlıyor

0
164

İSTE Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrencileri, Önemli Organizasyona ‘Engelli Birey Dijital Asistan’ Projesi ile İştirak Edecek

#MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen, bu yıl Gaziantep ev sahipliğinde yapılacak olan Teknofest’e çok az bir süre kaldı. Bu önemli organizasyona İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri de ‘Engelli Birey Dijital Asistan’ projesi ile iştirak edecek.

Teknoloji ve Bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen Teknofest-2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılan gençler, geliştirdikleri projeleri ile geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor.

Eylül ayında yapılması planlanan Tekonofest için, teknoloji tutkunu 100 bin genç, 21 farklı kategoride düzenlenen yarışmalar için hazırladıkları projelerinin son aşamasına geldiler. Teknofest-2020’ye sayılı günler kala gençler büyük bir heyecanla çalışmaya devam ediyorlar. Pandemi döneminde çalışmalarına karantina şartlarında hız kesmeden devam eden genç yarışmacılar, heyecanlarını ve hazırlık sürecindeki deneyimlerini paylaştılar.

Bu önemli organizasyona İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri de iştirak edecek. İSTE Yönetim Bilişim Sistemleri 1. Sınıf Öğrencileri, Teknofest 2020 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasına “Team HandiAsSist Takımı” adıyla katılıyorlar.

İSTE Bilişim Sistemleri Öğrencileri, yarışmaya katılacakları ‘Engelli Birey Dijital Asistan’ projesi hakkında yaptıkları paylaşımda; “Takımımızla birlikte gerçekleştireceğimiz projemiz ile günlük hayatta erişilebilirlik problemi yaşayan görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı, onlara ışık olmayı hedefliyoruz. ‘Engelli Birey Dijital Asistan’ sistemi ile önce engellilerin sonrasında ihtiyaç duyan tüm bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracağımıza inanıyoruz. Geliştirdiğimiz özel yazılım ile kullanımı kolay olacak olan dijital asistan sistemi sayesinde baston kullanımını ortadan kaldırmayı veya minimum düzeye indirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde görüşlerini açıkladılar.

Coronavirüs’e Rağmen Katılım Rekoru Kırıldı

Coronavirüs salgını ile hayatlarımız etkilenmiş olmasına rağmen gençlerin teknolojiye olan ilgisi giderek artarken, bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest tüm olumsuzluklara rağmen rekor başvuruya ulaştı. Geçtiğimiz yıla göre başvuran sayısındaki artış dikkat çekerken bu yıl 20 bin 197 takım ile rekor kırıldı.

Türkiye’de gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılmasını hedefleyen, bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için yola çıkan Teknofest kapsamında ön eleme aşamasını geçen takımlara 5 milyon TL’nin üzerinde teknik malzeme desteği sağlandı. Teknofest 2020 Gaziantep’te yarışarak dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon TL’nin üzerinde ödül bekliyor.

İki yıldır ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle düzenleniyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here