Milletvekili Topal, Esnafların Sıkıntılarını Dinledi: “Sıkıntı ve Talepleri Meclise Taşıyacağım”

0
36

İskenderun’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, esnaf oda başkanlarıyla bir araya geldi. İskenderunlu 17 esnaf oda başkanıyla buluşan Milletvekili Topal, onların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Topal, kent genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini ve her kesimden vatandaşların sıkıntı ve taleplerini 1 Ekim 2020 tarihinde açılacak meclise taşıyacağını söyledi.

Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları tarafından karşılanan Milletvekili Topal’a CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi de eşlik etti.

Esnaf oda başkanları da, Milletvekili Serkan Topal tarafından meclis açıldığında yaşadıkları sorunlara yönelik önerge verilmesi konusunda talepte bulundular.

Kısa bir hoş geldin konuşması yaparak; “Biz burada Hatay’ın tüm bölge milletvekillerini görmek isteriz. Esnaflarımızdan, tabandan gelen sıkıntıları, sorunlarımızı sizlerle paylaşmak isteriz. Hoş geldiniz” ifadelerine yer veren HESOB Başkanvekili Erol Akın, Vekil Topal’a şoförlerin sorunlarıyla alakalı bir dosya sundu.

Daha sonra söz alan Milletvekili Serkan Topal; “Esnaflarımızın sorunlarını dinlemek için geldim. Esnaflarımızın, oda başkanlarımızın sorunlarını genel anlamda biliyoruz. Bu konuda meclis açıldığı zaman olağanüstü bir çabayla, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız, söz hakkı isteyip sorunlarınızı anlatacağız.

Mecliste en çok konuşan vekillerden biriyim, sorunları sürekli gündeme taşıyorum, taşımaya da devam edeceğiz. Bize ne görev düşüyorsa biz hazırız. Sizin bana vereceğiniz bilgilerle, sorunu çözme noktasında çalışmalar yapacağız, mecliste dile getireceğiz” diye konuştu.

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nun; “Meclis bu dönemde, son 29 yılın en aktif olmayan, en zayıf meclisi oldu. Biz milletvekillerimize esnafların sorunlarını iletiyoruz ama çözüm noktasında çok fazla bir yol alamıyoruz maalesef. Ankara’da bakanımızla da konuştuk. Ne yazık ki esnafların sorunlarına gelince bir hantallık var, yeterince hızlı ilerlemiyor.

Yani esnafa git evinde otur, işletmeni açma diyorlar ama Bağ-Kur 6 ay erteleme yapıyor sadece. Hiç ödenmemesi lazım, vergi hiç çıkmaması lazım. En az 1 yıllık faizsiz kredi verilmesi lazım. Zaten esnafın işi şimdiye kadar iyi değildi ki, esnaf kendi haline bırakılmış durumda. Kendi sermayesiyle ayakta durmaya çalışıyor” şeklindeki sitemlerini de dinleyen Vekil Topal, notlar alarak, tüm sorunları meclise taşıyacağını ifade etti.

Vekil Topal, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Hidayet Şahinoğlu’nun da dile getirdiği, yiyecek sektöründe yaşanan sıkıntıları not alarak gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here