Tekniğin Futbola Etkisi (2)

0
47

Değerli okurlarım, teknik futbolun “estetiği ve de güzelliği”dir. Futbol müsabakaları sadece kondisyonla oynanmaz. Bir takımdaki oynayan oyuncuların stili kondisyona dayalı ise, bir çok maçlarda gördüğümüz gibi, oynanan o futbola “DAN-DUN FUTBOLU” denir. Üstelik, oynanan futboldan sporseverler, taraftarlar hiç mutlu olmazlar. Bildiğiniz futbol bir sanattır ve estettik ve teknik olmalıdır.

Günümüzde dan-dun futbola prim verilmiyor ama uzun yıllar önce, o bir sistemdi. “BETON MÜDAAFA” öyle bir sistemdi. Ancak, eskiden de olsa, sisteme her takım itibar etmez ve az da olsa içine teknik ilave ederlerdi. Zayıf olanların itibar ettiği, gol yemeyelim, topu kalemizden uzak tutalım zihniyetiyle uygulanan sözde bir sistemdi.

Efendim, hatırlayacağınız gibi dün teknik bir hareket iki aşamada gerçekleştirilir demiştim. *Pozisyonun koşullarına göre uygun teknik ve yönünün seçimi, *Tekniğin uygulanması… Futbol dediğimiz bu ayak oyunu, zaman içinde tümüyle aşamalar kaydetmiştir. Alt yapı, teçhizat, modern statlar ve özellikle kuralları itibariyle futbol, izlenebilir hale gelmiştir.

Her spor, kendi kuralına göre oynanır diyoruz ya. Futbolun kuralları daha başka ve daha bir caydırıcıdır. Sert bir spor olması nedeniyle, kuralları da onun mütenasip bir konumdadır. Bilerek ve isteyerek rakibini sakatlamak isteyen oyuncuları hakemler saha da fazla tutamazlar. Atılan futbolcu da birçok avantajlarını yitirir.

Futbolcuya verilen mahrumiyet cezaları, Hakemlerin durumu, Taraftarlar ve sporseverlerin iletişimini, ayrı-ayrı gündeminize getireceğimden, şu aşamada ayrıntılara girmiyorum. Daha sonra sizlere sunacağım. Teknik koşulların üst düzeyde ve de bu şekilde yapılan çalışmalar, futbolcunun zayıf yönlerini geliştirir, bunun için yapılan özel çalışmalardan büyük faydalar sağlanır.

Teknik; bir ahenktir, bir estetiktir ve de anlamsız futboldan uzaklaşmak demektir. Puan için sahalara çıkan takımlar, tribünlerde kendilerini izleyen binlerce sporsever var. Muhtemelen o seyircilerin büyük bölümü kendi taraftarlarıdır. Oynadıkları futbolla öncelikle kendi taraftarlarının sempatisini kazanmak zorundadırlar. Taraftarların alkışı ve tezahüratı, onlar için itici güçtür. Ellerinden geldiğince iyi ve güzel futbol oynayarak taraftarları mutlu etmek zorundadırlar.

Taraftarların kötü futbola ve başarısızlığa hiç tahammülü yoktur. Takımlarına küsmeleri olasıdır. Onlarla barışmak o kadar zordur ki! Çok çalışmak şarttır. Bunun da bir sakıncası yoktur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here