Taş Ocaklarını TBMM Gündemine Taşıdı!

0
200

Dudu: “Çevre Sağlığını Korumak Devletin Görevidir”

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Amanos dağlarında bulunan taş ve maden ocaklarının doğa üzerinde oluşturduğu tahribatları TBMM gündemine taşındı.

Taş ve maden ocakları ile ilgili bakanlıklardan konu ile ilgili soru önergeleri ile açıklama isteyen Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Sadece İskenderun ve Hatay’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında, taş ve maden ocakları tarafından yapılan müthiş bir doğa kıyımı var. Bunlar bir an önce denetim altına alınıp, doğal kaynaklarımız korunmalıdır” dedi.

Konu ile ilgili açıklamasında, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu kaydeden CHP’li Vekil Dudu; “Bu ülke bizlere yok edelim diye verilmedi. Çocuklarımıza daha güzel koşullarda devredelim, daha yaşanılası bir ülke oluşturalım diye verildi. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, Devletin ve vatandaşların ödevidir” diye konuştu.

AKP’nin 10 yıllık iktidarı döneminde bir doğa yağması yaşandığını da öne süren CHP’li milletvekili Dudu; “Türkiye’nin her yanı HES’ler, taş ve maden ocakları ile doldu.  Yandaşlara kar sağlamak amacıyla güzelim doğamız katlediliyor. Uzağa gitmeye gerek yok. İskenderun’dan şöyle bir Amanoslara bakın, her şeyi tüm çıplaklığı ile görürsünüz. Ocağı açan, istediği gibi ağaç kesiyor, dinamitleri patlatıyor. Su kaynakları, ormanlar kimsenin umurunda değil.

Bu durumun sorumlusu başta Orman ve Su İşleri Bakanı olmak üzere tüm AKP hükümetidir. Hükümet ve bu işin sorumluları yapılan doğa katliamına bir an önce son vermek için gerekeni yapmalıdırlar. Ben ilgili 4 Bakana yazılı soru önergesi yönelttim. Verecekleri cevabı ve alacakları önlemleri herkes gibi merakla bekliyorum. Toplumumuz ve ilgili sivil toplum kuruluşları da üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve doğa katliamları bitene kadar konuyu gündemde tutmalıdır” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, meclise, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği toplam 38 soruluk, 4 ayrı önerge sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here