Tarih Tekerrür Etmez İnşallah

0
121

İlk Körfez Savaşında Uçuşa Yasak Bölge ve Paralel Çizgisi ile Irak Kürdistan’ını doğurdu. İkinci Irak Savaşı 1,5 milyon Müslüman’ın ölümü ve Türkmenlerin ödümüzü yakan içler acısı durumu.

Şimdi Suriye’de Güvenli Bölge ve uçuş yasağı işi ise buraya Türk düşmanları PKK, PYD ve diğer kollarının ABD dostu  olarak yerleştirilip, Suriye Kürdistan’ı inşası işi Barzani Yönetiminin yani Büyük İsrail Planının ikinci bölümü olmasın! Çok dikkatli olmak lazım.

GBOP Projesinin üçüncü ayağı İran, son ayağı ise Türkiye’den toprak koparma ile Büyük Kürdistan (İsrail)’ın kurulmasıdır.

Sn. Cumhurbaşkanının “Haçlı seferleri başlamıştır” demesinin tedbiri alınmalı. ABD’nin İslam ülkelerine saldırılarına yeter denmeli ve komşumuza ne yapacaksak bizim ve İslam ülkelerinin yapması gerektiğinin idraki ile gereği için, Irak, Libya, Tunus, Mısır, Yemen ve Afganistan nazarda tutulmalıdır.

Bu; en son Akdeniz’den atmış olduğu 59 füze, kırmızıçizginin  de ötesi sözünün, ötesidir. Malum İdlip’te kullanılan Kimyasal Silah daha öncede Irak tarafından Halepçe’de kullanılmıştı ve yasak bölge 36 paralel adı ile şu anki Barzani Kürt yönetimi oluşturmuştu.

NBC (Nükleer, Biyolojik, Kimyasal) Silahlar savaş suçudur, kullanılması cesaret işidir. Böyle bir savaşta bu suçu kim işleyebilir?

ortadoğu ile ilgili görsel sonucu

Suriye için, Rusya, Türkiye ve İran, Astana’da toplanarak bir çözüm için anlaşmışlardı. Suriye bu toplantıdan sonra ılımlı görüntü vermiş, Amerika da dâhil herkesin ‘Esad’lı bir çözüm’ için sıcak bir görüşe geldiği anda, Suriye’nin   kimyasal silah suçu işlemesi Esad’ın intiharı demektir. Bunu yapması uzak bir ihtimal!

Geriye Muhalif Özel Suriye ordusu ve IŞİD ve onun kolları terör örgütleri ile NATO üyesi stratejik ortak Türkiye’yi değil de, ABD’nin öncü gücü ve PKK’nın Suriye kolu olan PYD akla gelmektedir. Kimyasal silahlara ait deponun da muhalifler tarafında olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla kimin attığı şüphelidir. Rusya ile geçmişteki durumumuz ve aranın düzeldiği, çözümle ilgili birlikte çalışma yapıldığı, ABD’nin de bize karşı tutumu belli olduğuna  göre, kesin hüküm vermeden önce istihbarat ve diğer ülkelerin tavrın görerek, Hariciyemizin devreye girmesi daha akılcı olur.

Hemen ani bir çıkışla ABD tarafı ve destekçisi anlamına gelen beyanlar; Suriye, komşu ülkeler ve çözümde birlikte hareket edilen Rusya ve İran’la varılan ‘Astana Antlaşması’na ters düşebilir diyerek hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here