“Tarifeli Uçak mı Işık Yayan Bir Cisim mi? Açıklama Muallâk!”

0
145

MHP’li Vekil Çirkin, Sorusuna 1 Yıl Sonra Cevap Aldı!

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, bir yıl önce bir gazetede yer alan ‘İsrail’e ait bir heronun Hatay semalarında 4 saat keşif uçuşu yaptığı ancak müdahale edilmediği’ iddiasını hatırlatarak, “Sen Dışişleri Bakanı olarak ‘İsrail uçaklarına çakıl taşı atmadı’ diye Suriye’den hesap soracak yere, bunun hebasını Türk milletine niye vermiyorsun?” dedi.

Milletvekili Çirkin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl bir gazetede yer alan habere göre İsrail’e ait bir heronun Hatay semalarında 4 saat kadar uçtuğunu ve füze bataryaları olan askeri tesis üzerinde keşif yaptığını iddia ederek, haberde füze radarlarının herona kilitlendiği ancak emir gelmediği için ateş edilmediğinin belirtildiğini savundu.

Konuyla ilgili soru önergesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yönelttiğini belirten Milletvekili Çirkin, önergesinde herona neden müdahale edilmediği ve bu kararın Dışişleri Bakanlığı mı yoksa Genelkurmay Başkanlığı tarafından mı alındığını sorduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl sonra Davutoğlu’nun önergeye cevap verdiğini beliren Çirkin; “Cevapta; ‘bahse konu hadisede saat 04.30 sularında sabit beyaz ışık yayan bir cisim görüldüğü’ belirtiliyor. Ufo’yu da böyle tanımlıyorlar. ‘Saat 05.10’da sona erdiği, bunun araştırıldığı, bu arada da 05.08’de de görülen ışık kaynağının Hatay Havaalanından kalkan tarifeli uçak olduğu tespit edilmiştir’ deniyor.

Yani şimdi buna Sayın Davutoğlu tarifeli uçak mı diyor, yoksa ışık yayan bir cisim mi diyor, bu açıklama muallâk! Ardından ‘ışık saçtığı gözlenen, tespit edilmeye çalışılan cismin bir hava cismi olması ihtimaline karşı bölgede alarm nöbetinde olan F16 uçakları yerde ileri hazırlık durumuna geçirilmiştir’ deniyor. Eğer her ışık saçan cisme Türk Hava Kuvvetleri’nin F16 uçakları ileri hazırlık durumuna geçiliyorsa, pilotların vay haline. Ancak ‘ışık görüldüğü belirtilen bölgelerde radar veya füze sistemleri tarafından uçak ya da herhangi bir hava aracı tespit edilmediğinden bir ön tedbir olarak ileri hazırlık durumuna geçirilen hava savunma uçaklarına kalk emri ve füze sistemlerine ateş emri verilmemiştir’ diyor. Bu olay bir muammadır” şeklinde konuştu.

Bölgede Akdeniz’in en büyük radar sisteminin de bulunduğunu belirten Milletvekili Çirkin; “Hal böyleyken, sen Dışişleri Bakanı olarak İsrail uçaklarına ‘çakıl taşı atmadı’ diye Suriye’den hesap soracak yere, bunun hebasını Türk milletine niye vermiyorsun? İsrail heronu geliyor, semalarımızda 4 saat dolaşıyor. Eğer bu kadar basit bir şeyse, ışık saçan bir cisim ya da tarifeli uçaksa neden buna 1 yıl sonra cevap veriyorsun? Eğer durum buysa Türk hava savunma sistemi iflas etmiş demektir, yok Türk hava sistemi dimdik ayaktaysa o zaman Sayın Davutoğlu yalan söylüyor diyemiyoruz ama milleti yanıltıyor demektir. Bu konunun açıklığa kavuşması gerekmektedir. Bu verilen cevaplar tatminkâr değildir. Bizi de tatmin etmemiştir sorduğumuz uzmanları da tatmin etmemiştir. Dolayısıyla İsrail’e karşı Suriye’yi suçlarken insan önce kendi tutumuna ve Türkiye Cumhuriyeti devletini içine düşürdüğü aciz duruma bakarak utanmalıdır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here