Suriyeli Sığınmacılar Oy Kullanamayacak!

0
68

suriyeliler1Uzun Süredir Devam Eden Tartışmalara Son Noktayı Bakan Güler Koydu!

Aylardır tartışma konusu olan ülkemizde kalan Suriyelilerin seçimlerde oy kullanıp kullanamayacağı konusuna İçişleri bakanlığından açıklama geldi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyelilerin, önümüzdeki mahalli ve milletvekili seçimlerinde oy kullanmayacağını açıkladı.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı, bunlara vatandaşlık hakkı verilenler ile yerel ve milletvekili seçimlerinde bunların oy kullanıp kullanamayacaklarını sordu. İçişleri Bakanı Muammer Güler de bu önergeye cevap vererek, bunun mümkün olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Güler, cevabında, 15 Mart 2011 tarihinden bu yana 309.205 Suriyelinin ülkemize sığındığını, 114.297 kişinin ise ülkesine geri döndüğünü kaydettikten sonra 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı  Kanunun 11. maddesine göre bir yabancının Türk vatandaşlığını kazanabilmesi için ikamet izni ile kesintisiz olarak Türkiye’de en az 5 yıl ikametinin gerektiğini hatırlattı.

Bakan Güler, Suriyeli sığınmacıların bu nedenle  ilk yerel ile milletvekili genel seçimlerinde oy kullanmaları, seçmen vasfını elde edebilmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here