Suriye Ne Zaman Durulacak? Astana Zirvesinden Olumlu Sonuç Çıkmalı!

0
77

Suriye gittikçe kendi özgürlüğünden uzaklaşıyor. Kendi özgürlüklerini ve benliklerini kaybeden her millet, başka milletlerin egemenliğinde yaşar. Yüzlerce bölücü terör örgütlerini yıllar boyu bünyesinde besleyen bir ülkenin, başına bunların geleceği belliydi. Taşeron olarak kullanan şer güçler eninde sonunda kendine düşman olarak döner. Uzaktan kumandalı şekilde hareket eden bu lanetli topluluklar, görev yaptığı ülkelerde ilk önce masumane yaklaşımlarla yaklaşır, daha sonra esas kanlı dişlerini gösterirler.

Sanmayın Esad bunları yönetiyor. Artık Suriye’de olaylar; Esad dışında cereyan ediyor. Zaman zemini yakaladı ve vahşi can alıcı katiller haline geldiler. Bir taraftan Esad güçleri diğer taraftan DAEŞ denilen caniler… Koskoca devleti yakıyor yıkıyorlar. Dünya bunları seyretmekten başka bir şey yapmıyor.

Ölen masum vatandaş, ölen yaşlı genç ve çocuklar, perişan şekilde kıvranıyor. Haberleri izlediğimde insan olmaktan dolayı utanç duyuyorum. Çocukların vahşice ölümlerini seyretmek insanlık dışı… Dünya seyrediyor, seyrederlerken de zevk duyuyorlar. Bu bir sadizmin ta kendisi! Hitler bile böyle vahşeti devamlı yapmamıştır.

Suriye’de yıkılmadık şehir kalmadı. Vatandaşları aç ve perişan. İnsani yardım yapmakta suç haline geldi. Türkiye’de milyonların üstünde Suriyeli şaşkın ve korku dolu gözlerle etrafımızda gezinip duruyorlar. Zorla kiraladıkları evlerde bir biri üstüne kalan insanlar var. Çoğu aç ve susuz.

Koruma çadırlarında ise ayrı bir dramlar yaşanıyor. Allah’tan Türkiye’nin sıcak ilgisi onların üstünde bir zırh gibi duruyor. Allah onlara yardım etsin diye dua edip duracağımıza, onlara bir şeyler yapamaz mıyız? Vallahi şu an ne diyeceğimi bilemiyorum.

Ulusça korkuyoruz; Korkmamak elde değil. Aç bir insan her şeyi yapabilir. Ramazan ayında tuttuğumuz bir ay oruç… Bizlere açlığın ne demek olduğunu gösteriyor. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin diye dua ederken, aç insanlar yanı başımızda.

suriye astana ile ilgili görsel sonucu

Hükümetimizin aldığı önlemleri görmeyen bir dünya var! Çadırda yaşamayıp etrafımızda dolaşan onlarca Suriyeli var. Hepsi pimi çekilmiş bomba gibi, her an her türlü sıkıntılı anlar yaşayabiliriz. Geçtiğimiz günler böyle acıları İskenderun’da yaşadık. Bilemediğimiz çok olaylar var. Ne yapmalı, ne etmeli şimdilik meçhul.

Şöyle bir düşünün aynı olayları bizde yaşayabilirdik. Orada yaşanan ateşin kıvılcımı bizlere de sıçrayabilir. Hudut şehirlerimizde yaşanan acı olayların ardı arkası kesilmiyor. Halep bitti… Suriye bitti… Türk askeri;  Vatan topraklarımıza tecavüze yeltenenlere karşı dik duruşunu koruyor.

Bizleri can evimizden vurmaya kalkışanları Suriye’de takip ediyor. Yanı başımızda devlet kurmak isteyenlere karşı acımasız bir takip hala devam ediyor. Sınırımız her türlü hassasiyetle korunuyor ama bunların durulacağı yok. Her türlü pis emellerini planlayarak, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı sinsi pusular kurmaya çalışan kanı bozuk caniler olabilir. Aramızda elini kolunu sallayarak dolaşanlar, devletimizin güvenlik güçleriyle anında bozguna uğratılıyor. İstihbarat örgütümüz boş durmuyor ama yine tedirginliğimiz bam teli.

Dünya var olduğu müddetçe; Türk’ün bir değil binlerce düşmanı olacağı kesin. Suriye’de baş gösteren iç karışıklığın sonucu tehlikeli boyutlara geldi. Anlaşmalı devletler; her ülkeyi kafalarına göre yönlendirdikçe, sen komşuna kesinlikle sahip çıkamazsın. Çıksan seni de o yanan ateşin içine atarlar. Nedeni belli; Süper devletler denilen bu vahşetin seyircileri olan vicdansızlar, ülkeleri kafalarına göre yönetme peşinde! Kim sesini fazla çıkartmaya kalkışsa hemen boynuna boyunduruğu vurduğu gibi ülkeyi de tarihten silme cüretindeler. Dost uyur düşman uyumaz misali hiç boş durmaz onlar.

Suriye, Mısır, Libya, Irak, Tunus ve daha bilmediğimiz kaç ülke böyle darmadağınık oldu. Onların esas emelleri yurdumuzdur. Türkiye’nin parçalanması şer güçlerin istediği tek şey! Yakın geçmişte yaşadığımız acıları daha unutmadık, unutamadık. Allah’tan Yüce Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk sahne aldı ve geldiği gibi gittiler. Suriye ile aramızda çok farklılıklar var. Arzum; bir an evvel bu iç savaşın bitmesi ve mağdur acil insanlar ülkelerine dönmeleridir. Temennim hep bu!!.. Dualarım hep bu!!..

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here