Suçıkağı Mahallesi’nin Eski İçme Suyu Hattı Yenileniyor

0
111

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ilçelerin yüksek kesimlerinde bulunan su gözlerine bağlı olan içme suyu hatlarında onarım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Yaşam kaynağımız olan içme suyunun dağlık alanlarda bulunan gözlerinden evlerimize kadar iletilmesi sırasında bulunan bütün kısımların revize edildiğini belirten Genel Müdürlük, mahalle sakinlerinin talebi üzerine içme suyu isale ve şebeke hatlarında yapılan tespitler sonrasında eskiyen ve yetersiz gelen bölgelere yeni hat döşendiğini açıkladı.

İskenderun’a bağlı Suçıkağı Mahallesi’nde oluşan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışma yapan HATSU ekipleri, Sakıt mevkiinde bulunan içme suyu deposundan mahalleye kadar 90’lık borular ile 400 metre yeni içme suyu hattının döşeme çalışmalarını başlattı.

Yeni hat döşenecek olan bölgede kullanılan eski boruların kırılarak tıkanıklığa neden olması ile çalışma başlatan İdare, eski boruların iptal edilerek yerine basınca dayanıklı ve sağlıklı polietilen boruların döşendiğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here