Sporseverler Sevinecek mi? (4)

0
87

Değerli okurlarım, bu anlatmaya çalıştığım konu, bizim konumuz değil, inanın ki bizi izleyici olmaktan öte fazlaca ilgilendirmiyor da! Sırf, benim okurlarım ısrar ettiler diye, televizyonda izlediğim kadarıyla aktarmaya çalıştım. Doğrusunu söylemek gerekirse, son yıllarda böylesine heyecanlı yayın buydu.

Peki, konuya birazda şöyle bakalım. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Dünyanın en pahalı birçok gıda maddelerini tüketiyoruz. Dünyanın en pahalı ve lüks arabalarına biniyoruz. Reklâm pastası Avrupa’nın bu kadar gerisindeyken Süper Lig’in fiyatının birçok ülkelerinden yüksek olması biraz garip değil mi?

İnsanların sırtını dayayacağı sağlam bir dostu olması iyi de (bununla ilgili bir paragrafı makalemin son bölümünde sunacağımı söylemiştim) bakalım Süper Ligimiz bu parayı hak ediyor mu? Bana göre, Süper Lig’imiz bu parayı hiç hak etmiyor. Kulüplerimizin elleri para görünce yapacakları ilk icraat şu olacaktır. Genel kanı bu! Kasetlerden izledikleri futbolculara bu paraları akıtacaklar. Paralı teknik direktörler gündem oluşturacak.

“Yananla yenene dağ dayanmaz” der büyüklerimiz. Kulüplerin alacakları para ikiye katlandı ama harcama adına düşüncelerde ikiye katlandı. Göreceğiz, bu paralar çarçur edip gider. Böyle bir makale yazmak aklımdan geçmiyordu ama kişisel menfaatim için, bu nefes kesen ihaleyi sonuna kadar izledim, tabii canlı olarak.

Muhtemelen tüm izleyicilerin dikkatini çekmiştir sanıyorum. Benimde bir konu dikkatimi çekti. İhaleye girenlerin beden dili gerçekten çok önemliydi. Örneğin, hiç kimse böylesine büyük bir rakamın çıkacağını, böyle bir rakama ulaşılacağını beklemiyordu. Buna rağmen ihalenin (arttırmanın) başladığı andan itibaren Çukurova Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile Digitürk Genel Müdürü, rakiplerine hiç bakmadılar, göz temasına hiç girmediler. Türk Telekom Temsilcileri “Bedeli arttırmak ister misiniz?” sorusuna, önce evet deyip, sonra da rakamı söylediler.

Oysa Digitürk tarafı (ihaleyi kazanan taraf) rakiplerini köşeye sıkıştırarak, psikolojik savaşı iyi yönelttiler ve kazandılar da tabii! Türk Telekom neden bu kadar ısrarcıydı? Ne bu kadar yüksek rakamı, ne de bu kadar uzun süreyi kimse beklemiyordu. Telekom uzun süredir bu ihaleye hazırlanıyordu. Bu hazırlanış duyumlarımız arasındaydı zaten. Önümüzdeki 5 yıllık planlarını futbol ihalesi üzerine oturtmuşlardı.

Digitürk’ün de başka bir seçeneği yoktu. Onun içinde düşünmediği rakamlara kadar çıktı. Digitürk’ün önünde iki önemli örnek bulunmaktaydı. Cine 5 ve Tele On gibi, futbol ihalesini kaybettikten sonra kaybolup giden kanallar canlı-canlı durmaktaydı. Korku dağları bekliyor.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here