Sporseverler Sevinecek mi? (3)

0
52

Değerli okurlarım, dün sizlere, hayatın bizlere inanılmaz lezzetler sunduğunu ama canımızı acıtacak o kadar çok şeylerin de olduğunu ve bunlardan en acısının, canımızı en çok acıtanı, “DOSTU KAYBETME ACISI” olduğunu söylemiştim hatırlayacaksınız. Bununla ilgili büyükçe bir paragrafı da makalemin son bölümünde sizlere sunacağım.

Efendim, eski bir futbolcu, aynı zamanda iyi bir sporsever olduğumdan ve bunlara ilaveten sporu kendime yakın hissetmemden dolayı, evimde bütün spor kanalları mevcut. Hangi kumanda hangisinin olduğunu bazen şaşırıyorum. Fatura da epeyce kabarık geliyor. Konuyla ilgili olarak eşimle münakaşayı saymıyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz yıllarda önemli bir sınavdan geçmiş oldu. Onları gerçekten kutlamak gerekiyor. Anlatmak istediğim şunlar… Digitürk ile Türk Telekom arasında kıran kırana geçen bu önemli ihaleyi Digitürk kazandı. Başarılı oluyorlar diye düşünüyorum ama şu aşamada kişisel gerçeğe dönelim.

Ben ve benim gibi düşünenler heyecanla izlemiştir eminim. Kazananların karına zararına ortak olmayacağız ama işte ama’sı var. Şimdi ince hesap başlıyor. Şayet, Türk Telekom kazansaydı bizlerin zararı ne olurdu? Şu olurdu; Yeni paket, yeni uydu, yani dekoder ve yeni kumanda… Bana göre en önemlisi, evde eşimle kavgaya varan münakaşalar. (Eşim sporu sevmiyor…)

Bunların hiç birisi olmadı ve Digitürk ihaleyi kazanarak, ben ve benim gibi futbol izleyicileri için bir dönüm noktası oldu. Her ne kadar, ihale kazanılmış olmasına rağmen, bunun faturası kimlere çıkacak diyenler tabi ki çoğunlukta. Açıkçası ben de onlar gibi düşünüyorum.

Bunu biraz açalım. Digitürk A paketini yani Süper Ligin yayın hakkını, vergilerle birlikte yıllık 410 milyon dolara aldı. Bunu dörtle çarptığımızda dudakları uçuklatan bir rakam ortaya çıkıyor. 1.640 milyon dolar, dile kolay! Bu meblağın mevcut abonelerle kurtarılması mümkün değil.

Digitürk’ün toplam abone sayısı 2,5 milyon ama bu sayının ancak 800 bini ortalama 12 dolar ekstra ödeyerek futbol paketine üye. Ancak, Digitürk, Süper Lig için daha önce ödediği 163 milyon doları şimdi iki katına çıkarıp yani 321 milyon dolara yükseltip ve sonra da faturayı doğrudan mevcut abonelerin üzerine yıkarsa, kimsenin şüphesi olmasın ki, yer yerinden oynar, her taraf kaos olur. Olur mu? Olmaz mı? Yarınki sayımızda, ayrıntılı biçimde sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here