Sporda Biraz ‘Gezi’nelim (3)

0
65

Değerli okurlarım, Gezi’yi gerçekleştiren Atatürk’ün gençleri öyle bir mesaj verdiler ki, taraflı tarafsız herkes, dünya ulusları ses verdi. Ne istenmişti, neler söylenmişti? Evet, ne istenmişti? Neler söylenmişti? Aslına bakarsanız, istekler o kadar masumane, o kadar asilane idi ki nedense, ürkütücü, korkutucu oldu.

Oysa genç bir evladın, hayatta olmayan babasına hakaret eden birinin yanına gidip, “Lütfen Babama Hakaret Etme” nazikâne bir biçimde amacını anlatır ya. Aynen öyle. Eksiği fazlası yok, aynen böyle. En tepede olan, “Anlaşıldı, Mesaj Alınmıştır!” diyerek, yarınlarını tehlikeye atmadı, ne ş,iş yansın ne kebap misali, yuvarlak sözlerle geçiştirdi.

Belki bir gün anahtarı teslim alabilirim diyor ama bu millet böyle pısırık insanlara anahtar teslim etmez. Yürekli insanlara ihtiyaç vardır. O aşamada, futbol müsabakaları, galibiyetler, yenilgiler devam ediyor ama Kuzey Afrika ülkelerinde seyahatte bulunan ikinci kişi, zamanında futbol oynadığından, biraz da yan-yan yürüdüğünden, yol arkadaşı gibi geçiştiremiyor.

Peki, ne demişti? “Ne Mesajı, ne alındısı, kim söylemiş bunları…” Bu millete tepeden bakanların ömürleri ya da iktidarları fazla uzun olmamıştır nedense. Bu millet, gerçekten efendi bir millet de ondan! Ülkemizin önemli bir gerçeği beraberce bir kez daha anımsayalım…

Derin bir tarihimiz, büyük bir nüfusumuz, etkileyici bir enerjimiz ver, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz, üretebiliyoruz, mutlu ve sengin olmak için önümüz açık. Gelişmiş bir dünya bizi kabule hazırlanıyor, kendimize saygıdeğer bir yer bulmak için önemli adımlar atıyoruz…

Bu saydıklarımın bir anlamı olmalıydı. Aslında anlamı var. Fakat bizim haris oluşumuz bu güzellikleri bir anda yer ile yeksen etti. Şike olaylarında UEFA’ya karşı çıkarsanız, hiçbir siyasi yönü olmayan GEZİ olaylarında atalarına laf söyletmek istemeyen Atatürk’ün Gençlerini acımadan canlarını almaya kalkarsanız, “Kafası Kıyak Gençlik İstemiyoruz” derseniz, kadınlarımızın, kızlarımızın yaşam biçimlerine müdahale ederseniz… TFF vasıtasıyla hakemleri etkilerseniz bu iş olmaz! Zaten bundan sonra da hiç olmaz!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here