Sporda Akil İnsan Var mı? (5)

0
33

Değerli okurlarım, akil insan olmak kolay bir hadise değildir. Hele tepeden inme bir emir almışsanız daha da akil olmanız gerekir. Günümüzde akil insanlara daima ihtiyaç vardır. Sporda, ekonomide, sağlıkta ve de sporda. Bunlar tamam da, iktidardaki hükümetin politikasını öyle ya da böyle anlatabilmek için yol kat edenler yaptıkları işi içlerine sindirebiliyorlar mı? Aldıkları ücret kimin cebinden çıkıyor? Zaten bunlar bizi ilgilendirmiyor.

Bu konuda bilgilenmek isteyen okurlarım, yıllar önceki akilleri biliyorlar. O zaman resmiyet kazanmıştı. Şimdi kimsenin haber olmadan ülkeyi dolaşan akiller çok. Bunlar da bizi ilgilendirmiyor.

Her konuda büyük değişim yaşıyoruz. Akillikte, sporda, ekonomide, patateste ve soğanda… Değişime uğramayan bir şey kalmadı. Bunlar bilinen bir gerçek ama lügatteki kelimeler de tarumar oldu. Millet yerine ümmet! Sayın denilmesi gereken yerde, bay denmeye başlandı. Üç beş kişi sohbet ederken, alakasız biri geliyor ve “Ne konuştunuz?” diyebiliyor. Sessiz kalsan bir türlü, kalmasan başka türlü!

Gerçi hak, hukuk, hürriyet, adalet var ama bunlardan söz etmek de kolay değil. Birilerinin nasırına basmış gibi oluyorsunuz. Ancak, kabul etmek gerekiyor ki, ülkemizde her şeye ihtiyaç var. Mademki, medeni ve sosyal insanlarız bu nimetlerden yararlanabilmeliyiz. En doğal hakkımızdır.

Bunlarla birlikte, delikanlı savcılara ve delikanlı hâkimlere de ihtiyaç vardır. Aranan bu delikanlılar çıkıp futbol oynamayacaklar, hakemlik de yapmayacaklar. Kendilerinin yapacağı işler vardır onları yapacaklar. Şu ana kadar kimseden ses çıkmıyor, çıkmıyor ama inanın bazı sessizlikler kulakları sağır eder. Bildiğiniz gibi uzun süreli sessizlik bir kavga biçimidir, çok şeylere gebedir.

Bir zamanlar sağ-sol vardı. Onlar bize komünist derdi, biz de onlara faşist derdik. Biz sosyalist olduk ama onlar faşist olarak kaldılar. Yoldaşlarımın idamına karar verenlerin hepsi orada. Sanırım ilk sorguları çoktan yapılmıştır.

Sonuç olarak, futbolumuzda az da olsa bir kımıldama var ama acaba diyorum bu akil insanlarda azalma var mı? Umarım çoğalmışlardır, onlara çok ihtiyaç var. Yaşam karşısında dimdik duran, dürüst, namuslu, haysiyetli insanlara ülke olarak özlem duymaktayız. Sessiz kalmamaları en büyük dileğimizdir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here