Spor Yapmanın Erdemi (2)

0
11

Değerli okurlarım, rahatsızlıklara karşı alacağımız önemli tedbirlerden en önemlisi, öncelikle sağlığımıza sahip çıkmak ve onu iyi izlemektir. Sağlığını yakın takibe alanlar kolay-kolay hastalanmazlar. Aklımız, sağlıklı günlerimizde, şu ya da bu şekilde rahatsızlanacağımızı idrak edemiyor.

Aklımız neleri unutuyor dersiniz? Çok sağlıklı düşünebilme, daha güçlü bağışıklık, daha güçlü bir anatomi! Sağlıklı yapıda hücreler, doku ve organ… Daha dirençli ruh ve beden hali, Çok daha iyi mutlu bir yaşam… Bu saydıklarımın ne anlama geldiğini bilmesine rağmen unutuyor.

Ne zaman hatırlıyor dersiniz? Bir dostumuzu ziyaret amacıyla bir kliniğe ya da mezarlığa gittiğinizde, en önemlisi de bir yerimiz rahatsızlandığında hatırlıyor. Hastalık bizlere konuk olduktan sonra hatırlamanın da bir yok diye düşünüyorum.

Sadece hastalanınca doktora gidilmemeli. Sağlıklıyken de doktora gidip, bazı testler yaptırmalıyız. Nasıl olsa artık her köşe başında hastaneler var.

& & & & &

Ön teker nereye giderse, arka teker de onu takip eder. Baştaki dürüst olursa, arkadakiler de dürüst olmaya özen gösterir. Ne demek istediğimizi hemen açıklayayım. Eğer hastalanmamak ya da az hastalanmak istiyorsanız, sağlığınıza kendi çocuğunuz kadar değer vermelisiniz.

Hastalanmadan da doktora gitmeyi, sağlık kontrolleri yapmayı, Sağlığın ihtimam gerektiren bir olgu olduğunu… Hastalıkların çok basit ihmallerden oluştuğunu, korunmakla beraber, daha güçlenebilen bir şey olduğunu… Vücut sinyalleri sıklaştığında, bunu kadere havale etmemeyi, yaşınızla hastalığın doğru orantıda olacağını hep düşünmeliyiz. Erkekseniz bir ürologa, kadınsanız bir jinekologa, altmışı geçtiyseniz zatürree ve zona gibi aşıları düşünmenizi öneririm.

Ayrıca, bu konuda sorular soran okurlarıma şunları da önermek istiyorum. Eğer, size sorun yaşatacak sistem ve organlarınız varsa, bunları belli aralıklarla özenle gözden geçiriniz. Bunu yaparken sadece görüntüleme veya kan incelemeleri ile yetinmeyiniz, süreci daha akılcı planlamalarla ve profesyonelce takip ediniz, ettiriniz. Örneğin, vücudunuzun herhangi bir vitamine, minerale, ek bir besine ihtiyaç duyup duymadığını da araştırınız. Yakın ya da uzak bir gelecekte sorun haline gelebilecek herhangi bir tehdidin bulunup bulunmadığını öğrenip anlamaya çalışınız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here