Spor Ruhu Temizler (5)

0
46

Değerli okurlarım, insanlar yaşamayı seviyor ve sağlıklı kalmaya da ellerinden geldikçe özen gösteriyorlar. Bu yaklaşımı değişik ağızlardan duymak çok güzel ve özellikle gereğinden fazla mutlu oluyorum. Gazeteniz İskenderun sayesinde şehrimizde sayısını bilmediğim okurlarım oldu ve bazılarını da şahsen tanıyorum. Sağlık konusunda bize başvurulduğuna göre, demek oluyor ki okurumuz da, gazetemizi aynı minval üzere okuyanlar da çoğunlukta. Onlara teşekkür ediyorum.

Özellikle, sağlıklı olmak, fit bir vücuda sahip olabilmek için benimle görüşüp duygularını anlatan okurlarım, burada genelleme yapmak istiyorum ve adeta göbeklerinin üzerine bohça bağlamış gibiler. Tabi ki görmezden gelerek sonuna kadar onları dinliyorum.

Önerilerimin büyük bölümünü dün ve evvelsi günkü sayımızda sizlere sunmuştum. Unutulmaması amacıyla önemli bölümlerini tekrarlamak istiyorum. Bir şeye iyi niyetle başlamak, o işi yarı yarıya halletmek demektir. Konumuz itibarıyla bildiklerimizi okurlarımıza iletmek asli görevimizdir. Önemli ve geçerli olduğuna inandığım bir örnek vermek istiyorum.

Cenabı-Allah, bana yaptığınız ibadetlerde temiz kalp isterim buyuruyor. Namaz kılarken aklımızdan bin bir fesatlık geçerse, kıldığımız namaz makbul olur mu sizce? Bu nedenle, kilolarından kurtulmak, sağlığına kavuşmak, fit vücuda sahip olabilmek için; öncelikle, kilo verme konusunda samimi olmalısınız. Önümüzdeki aybaşlarım demeyip, hemen başlamalısınız. Bu yaklaşımdan büyük haz duymalısınız. Görenler ne der diye, utanma krizine girmemelisiniz.

Emekli olduğumuzda ya da o yaşlara geldiğimizde, vücudumuzda gizlenen rahatsızlıklar fırsat kolluyorlardır, en güçsüz zamanınızda ortaya çıkıp bizi tuşa getireceklerdir, bunu biliyor muydunuz? Günde en azından iki litre su içmeyi alışkanlık haline getirin ve yaz aylarında daha fazla olacağını biliyorsunuz. Tuz oranını yavaş-yavaş azaltın, ekmeği en aza indirin. Lokmalar küçük olsun ama çok çiğneyin. Salatayı sofranızdan eksik etmeyin. Davette bile olsanız, bugün de böyle olsun demeyin. “Ölümlü dünyada ne yersek o kar” saçmalığına itibar etmeyin. Kilo veriyorum, rejim yapıyorum diye ailenizi taciz etmeyin.

Bunları uygularsanız sorun büyük ölçüde ortadan kalkar ama rejimle birlikte spora da başlarsanız, inanın pırıl-pırıl olursunuz. Spor yapmadan da kilo verilir ama yüz ve vücutta sarkmalar olur, üzülürsünüz.

“Kışın nerede spor yapalım” diyenlere… Spor salonlarına gidemiyorsanız onun da bir çözümü var. Mevsim yağışlı ve soğuk açık havaya çıkamıyorsanız, doğrudur. Müsait zamanlarınızda evinizin merdivenlerini, bir defada olmamak kaydıyla defalarca inin çıkın. Usanmayın, bundan haz duymaya çalışın. Söylediklerimi uygularsanız, 5 ya da 6 ay içinde kilolarınız gider ve fit bir vücuda sahip olursunuz. Bana inanın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here