“Söz Verdik, Yaptık, Yapmaya Devam Edeceğiz”

0
110

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Üç Yıllık Görev Sürecindeki Hizmetlerini ve Hedeflerini Halkla Paylaştı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından hem ilçe statüsüne kavuşmanın üçüncü yılını, hem de hizmette üçüncü yılını doldurmasını halkla birlikte kutladı. Görev sürecinde 3 yılı tamamlayan Başkan Culha, proje ve hizmetleri ile bundan sonraki hedeflerini sinevizyon gösterisiyle hazırlanan muhteşem bir sunumla Arsuzlulara anlattı.

Başkan Nazım Culha ve eşi Selda Culha ev sahipliğinde Gümüş Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Üçüncü yıl pastasını İzmir Marşı eşliğinde muhteşem bir coşkuyla kesen Başkan Culha ve davetlilerin hep birlikte alkışlarla İzmir Marşı’nı söylemesi de üçüncü yıl kutlamasına ayrı bir renk kattı.

‘Söz verdik yaptık’, ‘Söz verdik, yapıyoruz’, ‘Söz verdik, yapacağız’ ve ‘Sosyal belediyecilik bizim işimiz’ konulu dört ana başlık altında hizmetlerin özetinin yanı sıra Arsuz’un tüm güzelliklerinin ve sahip olduğu değerlerin de sergilediği sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, üçüncü yılın 30 Mart Ğid Sabataşh Bayramı’na gelmesini tarihsel bir mesaj olarak algıladıklarını ve bu mesajı çok iyi değerlendirdiklerine vurgu yaptı.

Yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen çok çalışarak Arsuz’un sorunlarını çözmek ve en iyi hizmeti vermek için mücadele ettiklerini kaydeden Culha; “Amacımız; Arsuz Halkı’nın daha modern ve gelişmiş bir kentte yaşaması ve kentimizin çağdaş bir kimlik kazanarak Türkiye’deki ve dünyadaki yerini almasını sağlamaktır. Tüm çalışma arkadaşlarımla beraber çevreye saygılı ve insan odaklı belediyecilik anlayışımızla şeffaf, dürüst, ilkeli, hizmetlerde eşitliği şiar edinen, katılımcı demokratik emeğe ve sosyal adalete saygılı, kardeşliği ve dayanışmayı öncelik olarak gören her düşünce ve girişimde halkın çıkarlarını titizlikle gözeten bir yönetim modelini uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

Göreve gelir gelmez borçları ödemeye başladıklarını kaydeden Culha; “Göreve başladığımızda ilk işimiz personelimize alacaklarını eksiksiz bir şekilde ödemek oldu. Sonra piyasa borcu ve bazı vatandaşlarımızın uzun süredir bazı belediyelerimizden alamadıkları alacaklarını ödedik. Emekli olup da ikramiyelerini alamayan emeklilerimize haklarını ödedik. Sendika aidat borçlarının ödemesini yaptık. Kamu borçlarını yapılandırarak ödemeye başladık. Dönemimizde emekli olan bütün işçilerimize alın terleri kurumadan haklarını verdik. An itibariyle hiç bir kamu kurumuna borcumuz bulunmamaktadır. Binalarımızla ilgili verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda 6’sını geri aldık ve tadilatını yaparak halkımızın hizmetine kazandırdık” diye konuştu.

“İhtiyaçları belirledik ve yol haritamızı çizdik”

İlçede bulunan ve yetkilerinde olmayan sorunları çözmek üzere bakanlıklar düzeyinde görüşmeler yaptıklarını da kaydeden Başkan Culha; “İlçemizin acil ihtiyacını karşılamak üzere bir hizmet binası yapmak için 3 yıl süren zorlu bir süreçten sonra belediyemize çok değerli bir yerde 100 dönümlük bir arsa kazandırdık. Enerji Bakanlığı’nda yapılan görüşmeler sonucunda elektrik sıkıntılarında çok ciddi azalmalar meydana geldi. 2017 yılında da Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimizde ciddi elektrik yatırımları yapılacaktır. Ayrıca çok önemli olarak değerlendirdiğimiz doğalgaz sorununu çözdük. Yürütülmekte olan doğalgaz projesinde Arsuz yoktu. Uzun bir çalışmadan sonra Arsuz’u doğalgaz projesi kapsamına aldık” dedi.

Bakanlıklarla iyi ilişkiler halinde olduklarını söyleyen Başkan Culha, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda birçok derenin ıslah çalışmalarını yaptıklarını, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nda görüşmelerimiz sonucunda turizm bölgesindeki master imar planlarının yapılmasını ve bedelinin bakanlıkça ödenmesini sağladıklarını kaydetti.

“Başarı Bir Ekip İşidir”

Kentte ve il de bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarla kenti geliştirmek adına büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını önemle vurgulayan Başkan Culha; “Ayrıca ilçemizdeki bütün STK’lar ve dinamiklerle ortak akıl çerçevesinde beraber çalışmaktayız. Kent konseyini yasal anlamda eksiksiz reel çalıştıran nadir belediyelerden biriyiz. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla hareket etmekteyiz. Hizmet anlayışımız;  ferdi değil toplumsaldır. Bu hizmetleri yapmak bir ekip işidir. Buradaki başarı başta bütün personelimizin, müdürlerimizin, meclis üyelerimizin ve başkan yardımcılarımızındır. Bu güzel çalışmadan, uyumdan ve başarıdan dolayı hepsine huzurunuzda teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here