“Sizlerin Yaşam Standartlarını İyileştireceğiz”

0
131

nalan akkülah10CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Akkülah, Perşembe Pazarı Civarında Oturan Mahalle Sakinleriyle Görüştü

Seçim turunu aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, İskenderun’un kenar mahallelerinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan ailelerle görüştü. Çocuklara şeker, çikolata, gofret de dağıtan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, CHP’nin Romanlarla ilgili politikaları üzerine mahalle sakinleri ile sohbet etti.

Geçtiğimiz yıllarda DOM Kabilesi Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurarak üyelerine yönelik çalışmalar yürüten derneğin şimdilerde kapalı olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, yaşamlarının iyileştirilmesi yönünde çalışma yapılmasını istediklerini belirttiler.

nalan akkülah11

Çeşitli nedenlerden dolayı şimdilik kapalı bulunan derneğin önümüzdeki süreçte yeniden faaliyete geçeceğini belirten mahalle sakinleri, balık satışı yaparak günü birlik kazanç sağlayan işlerde çalışarak yaşamlarını sürdürdüklerini anlattılar.

Kanal boyunda kurulan Perşembe Pazarı yakınında ikamet eden ailelerin çocukları için kreşler  ve okul öncesi eğitime yönelik merkezlerin kurulması, oluşturulması, kadınların işgücüne katılımını arttırmak için partisinin çalışmalar yaptığını söyleyen Av. Akkülah; “Sizlerin oturduğu mahallelerde kreşler  ve okul öncesi eğitime yönelik merkezler oluşturulacak. Kadınların işgücüne katılımını arttırmak için alınması gereken tedbirlerin başında gelen kreş ve okul öncesi eğitim merkezleri açılacak. Ve çocuklarınızın okul  devamsızlığı, terki ve erken evlenme gibi sorunları engelleyici projelerle sizlerin yaşam standartlarını iyileştireceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here