Siyasette İz Bırakan Bir İsim Emel Sönmez, MHP ve Siyasi Nezaket

0
253

Yaklaşık 8 yıldır İskenderun MHP Kadın Kolları’nın başkanlığını yapan Emel Sönmez başkan, görevinden ayrılarak, 28 Aralık 2017 tarihinde görevini, İskenderun MHP Kadın Kolları Başkanı olan Fatma Kaya hanımefendiye bıraktı.

Ben Emel Sönmez başkanı her zaman bir MHP neferi olarak gördüm. Partisi MHP için aday adayı, aday farkı gözetmeksizin her seçimde çok çalıştı. Yerel seçimlerde, genel seçimlerde bayanların MHP’ye yönelmesini, MHP’ye ve MHP adaylarına oy verilmesine adına yoğun uğraş verdi.

Benim ve pek çok MHP’li ile tarafsız gözle bakanların gözünde Emel Sönmez her zaman partisine iyi hizmet etti, Milliyetçi Hareket Partisi’nin sıkı ve sağlam bir neferi oldu ve her daim bu anlayışla hareket etti. Benim gözlediğim kadarıyla hiçbir zaman siyaseten daha üst koltuklarda gözü olmadı. Örneğin ‘Belediye Meclis Üyeliği isterim. Belediye başkan ya da milletvekili adaylığı isterim’ diye bir isteğine, ben kendi adıma hiç şahit olmadım. Esasen biz Emel Sönmez’i siyasi kimliğinden ziyade sade haliyle sevdik. Emel başkan siyaseten MHP sevdalıların gönlüne taht kurduğu gibi siyaset dışı insanların da gönlüne taht kurmasını bildi. Bence insan olarak sevilmesi, parti etiketiyle değil de şahsiyetiyle ön plana çıkması, onun dik duruşunu ve kendini kabul ettirmiş olduğunun net bir göstergesidir…

*Herkesle İyi Bir Diyalogu Oldu

Emel başkan, biz medya mensuplarıyla her daim iyi diyalog içinde olmuştur. Ev sahipliği yaptığı toplantılarda, parti etkinliklerinde her zaman biz basın mensuplarıyla bire bir ilgilenmiş, ilgi ve güler yüzünü bizlerden esirgememiştir. Bu sosyal yönü sadece partisel faaliyetlerde değil, gündelik yaşamın sıradan sosyal faaliyetlerinde kendini göstermiş ve Emel Sönmez, parti, kişi ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kişisel dostluklar kurmayı ve mevcut dostluklarını sürdürmesini bilmiştir.

*Devir Teslim Törenine Katılması Nezakettir

Bugün siyasi görevinden istifa eden ya da görevinden ayrılma zorunluluğu olan pek çok siyasi isim, bay ve bayan fark etmiyor, kimi zaman görev devir teslim törenlerine katılmıyorlar, katılmaktan kaçınıyorlar. Kimi zaman da ilçe ve il teşkilatları böylesi toplantıları yapma gereği duymuyor. MHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nın işaret ettiğim bir töreni düşünmesi ne kadar saygılı bir yaklaşım ise Emel Sönmez başkanın, 28 Aralık 2017 Perşembe günü öğleden sonra İskenderun MHP İlçe Teşkilatı’na gelerek görevi yeni başkan Fatma Kaya’ya teslim etmesi de, o derece nezaket içeren bir davranıştır… Devir teslim töreninde MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven, MHP Hatay geçmiş dönem Milletvekili adayı İbrahim Gül ve yeni Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya’da, bu inceliğe aynı incelikle karşılık verdiler ve Emel Sönmez’e övgü dolu sözlerle hizmetleri için teşekkür ettiler. Böylesi görüntüler yani yol arkadaşlarının karşılıklı saygıları, siyaset kurumu adına bence sürekli da arzulanan görüntülerdir.

*Emel Sönmez “Herkes Beni Aradı…”

Devir teslim töreninde konuşan MHP İskenderun Kadın Kolları eski Başkanı Emel Sönmez “Ben kişi ya da kişileri ayırt etmedim. Herkese aynı adımla yaklaştım. Ben her zaman Hatay’ın gülen yüzü olarak davama devam ettim. Bu yolda MHP bana büyük bir ivme kazandırdı. Herkesin sevgisini kazanmışım. Herkes beni aradı ve bu da beni ziyadesi ile çok mutlu etti. Tabi ki görevden ayrılmak beniz az da olsa üzüyor fakat bu demek değil ki ben davamdan vazgeçiyorum. Ben inandığım bir partide hizmet verdim, vermeye de devam ediyorum. Bu yola, Kadın Kolları ile birlikte devam edecek olan Fatma başkanıma da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

*Ser Verdi, Sır Vermedi Partisi MHP’yi Kolladı

Emel başkanın, sosyal medyadan herkese teşekkür eden ve görevi bırakacağını ifade eden açıklaması sonrası Emel Sönmez’in telefonlarının susmadığını bilenlerdenim. Günlerce telefonlara cevap veren eski Başkan Sönmez, her arayan partiliye, her arayan kendisini seven ve sayan isme ‘Partisinden değil, sadece Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa ettiğini ve gönlündeki hilali kimsenin sökemeyeceğini’ ifade etmiştir. Sekiz yıl boyunca çalıştığı tüm teşkilat arkadaşları için bir tane bile olumsuz söz söylememiştir. Emel Sönmez başkanın belki de iç bünyedeki bazı gelişmelere söylenecek sözü, yapacak eleştirisi vardır ama öyle sanıyorum ki ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’ mantığıyla MHP İskenderun ve Hatay’ın parti içi gelişmeleriyle ilgili kendisini deşeleyenlere, ser verip, sır vermemiştir. Emel Sönmez partisi MHP’yi koruyan ve kollayan bu anlayışıyla bu yönüyle de takdir toplamasını bilmiştir.

*Emel Sönmez İnce Düşünür

Emel Sönmez halen MHP üyesidir. Ancak sorumluk aldığı sekiz siyaset yılının, öncesindeki etiketsiz MHP gönüllüsü esasına dayalı çalışmalarındaki yorgunluğunu da sayarsak, onun biraz kendini dinlemesi, daha esnek çalışma yürütmesi siyasi hizmet aşkı için faydalı olacaktır. Ayrıca Emel Sönmez başkan tipindeki siyasetçiler, yeni başkan kendini başkan gibi hissetmesi için ona ilk günlerde, aylarda adım-adım eşlik etmez, yeni başkanlara kendilerini daha rahat hissettikleri ortamları hazırlarlar. Öyle sanıyorum ki Emel Sönmez yeni başkan Fatma Kaya’ya andığım aynı ortamı hazırlayacaktır.  Çiçeği burnunda başkan Fatma Hanım da muhtemelen bunu anlayışla karşılayacaktır…

*Siyaset Hizmetinin Hakkını Veren Emel Sönmez’e Teşekkürler

Emel Sönmez hanımefendi, siyasi duruşundan çok, insani duruşu ve kişiliğiyle benim beğenimi kazanmıştır. Emel hanım İskenderun ve Hatay’da MHP’nin gülen yüzlerinden biri olmayı başarmıştır. MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Emel Sönmez’in, siyasette iz bırakanlardan olduğuna inanıyorum. İnanmasaydım zaten bu köşe yazımı yazmazdım…

Emel Sönmez hanıma bundan sonraki çalışmalarında ve yaşantısında başarılar diliyorum.Bir İskenderun ve Hatay yaşayanı olarak kendisine siyasetin hakkını verdiği için, siyasi nezaketi hiç elden bırakmadığı için ve elbette yerel ve genel siyasete katkı sunduğu için teşekkür ediyorum. MHP İskenderun kadın Kolları yeni başkanı Fatma Kaya hanıma da hayırlı olsun diyor, yeni görevinde başarılar diliyorum…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here