Sınırdaki Hareketlilik Sürüyor!

0
52

suriye'ye müdahale1Suriye’ye ‘Askeri Operasyon’ Senaryoları…

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye’ye diğer ülkelerin yapacağı olası bir saldırıya karşı Türkiye’nin sınır illerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Reyhanlı’daki sınır kapısında Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) keşif aracı ve uzman personeli, Türkiye’ye getirilen ve vücutlarında ağır yanıklar görülen yaralıları kimyasal taramadan geçirirken, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta bulunan Patriot füze savunma sistemleri ile Şanlıurfa’da hava savunma sistemlerinin kurulu olduğu üslerde ise radarlar 24 saat tarama yapıyor.

Patriot Füzeleri Hazır Bekletiliyor…

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddialarının üzerine ABD, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere birçok ülkenin, komşumuz Suriye’ye askeri operasyon yapılması gerektiği öngörüler üzerine, gözler NATO’dan istenilerek Kahramanmaraş ve Gaziantep’te kurulan Patriot füze savunma sistemlerine çevrildi. Yönleri Suriye’ye dönük olan Patriot füzelerinin, olası saldırılara karşı hazır halde bekletildiği konuşulurken, yetkililerden bu konuda her hangi bir açıklama yapılmadı. Ancak kışlalarda hareketlilik yaşandığı gözlendi. Şanlıurfa’da ise merkeze bağlı Mehmetçik Köyünde hakim bir tepeye konuşlandırılan Hava Savunma Sistemi üssünde 24 saat boyunca radarlarla alan taraması yapılıyor. Uçaksavar ve füze rampalarının bulunduğu alanda güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, askerler nöbetlerini sürdürüyor.

Suriye’den Türkiye’ye Kaçışlarda Artış!

Suriye’ye müdahale edileceği açıklamaları komşu vatandaşlardaki tedirginliği bir kat daha arttırdı. Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan son zamanlarda günlük ortalama 900 giriş yaparken, bu sayının son üç günde 1.200’lere çıktığı gözlendi. Pasaportla girişlerin yapıldığı sınır kapısının yanı sıra, tel örgüleri aşarak kaçak yollardan Türkiye’ye girenlerin sayısında da önemli artışlar olduğu ve Türkiye’ye girişlerin daha da artmasından endişe edildiği dillendirildi.

Öte yandan, Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirilen ve kimyasal taramanın ardından Hatay ve Reyhanlı’daki hastanelere götürülen yaralılar da tedavi altına alındı. Reyhanlı’daki sınır kapısında 6 aydır konuşlanan Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) keşif aracı ve uzman personeli, Türkiye’ye getirilen ve vücutlarında ağır yanıklar görülen yaralıları kimyasal taramadan geçiriyor. Yaralıların vücutlarında kimyasal bulguya rastlanmazken, uzmanlar, vücutlarında ağır yanıklar oluşan yaralıların yakıcı fosfor bombasından kaynaklandığını belirledi.

Suriye Cephesi Kararlılığını Sürdürüyor

Suriye Devlet Televizyonundan ise Cumhurbaşkanı Esad’a atfen bir açıklama yayınlandı. Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Suriye’ye karşılık yapılacak müdahaleye karşı “Suriye herhangi bir saldırıya karşı kendini koruyacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kendisini ziyaret eden Yemenli heyete değerlendirmelerde bulunan Beşar Esad’ın; “Suriye mücadeleci halkı ve kahraman ordusuyla, İsrail ve batılı devletlerin Suriye’yi yıkma ve bölgeyi parçalama amacıyla kullandıkları terörü kökünden kazıma azim ve kararlılığındadır” dediği kaydedildi. Lübnanlı El Ekber Gazetesi ise Beşar Esad’ın Suriyeli yetkililere hitaben “Bundan zaferle çıkan biz olacağız” dediğini aktardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here