Sındır; “Atatürkçü Düşünce ile Cumhuriyetimize Sahip Çıkmalıyız”

0
139

ADD Karaağaç Temsilciliği CHP Genel Sekreteri Sındır’ın da Katıldığı Bir Törenle Açıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaağaç Temsilciliği’nin açılışı ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın da katıldığı görkemli bir açılışla gerçekleştirildi.

Açılışa ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Dr. Birol Ertem ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile Arsuz yönetimi, Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi kısa bir açılış konuşması yapan ADD Karaağaç Temsilcilik başkanı Kemal İşkarak, herkese katılımlarından ötürü teşekkür etti. Daha sonra söz alan ADD Arsuz İlçe Başkanı Sinan Tutar da Atatürkçülüğün, Atatürkçü Düşüncenin önemine vurgu yaptı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, Atatürk’e saldırıların arttığı bu dönemde bu açılışı çok önemsediklerini vurgulayarak; “Son dönemlerde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ve onun kurduğu laik demokratik cumhuriyetle ilgili ciddi saldırıların olduğu dönemde bugün bu açılışı çok önemsiyoruz. Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetin, ilke ve devrimlerinin korunması ve ilelebet yaşaması yönünde ciddi çabalar, uğraşlar vermekteyiz, vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz bu mirası Ata’mızdan devraldık, çocuklarımıza devredeceğiz. Biz kesinlikle laik cumhuriyetin bekası için, ilelebet devamı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet bize Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras kaldı ve biz de bu mirası koruyarak aynen kendi gençlerimize, çocuklarımıza da devredeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da kendisinin de İzmir Bornova ADD Şubesinin bir üyesi olduğunu ifade ederek; “Derneğimizin adı Atatürkçü Düşünce Derneği. Yani Atatürk gibi düşünebilmenin, Atatürk’ün düşüncülerinin yaygınlaştırılmasının misyonunu üstüne almış bir dernek. Atatürk düşüncesidir, 18 Mart 1915’te Gelibolu’da Çanakkale’yi geçirmeyen ve bir zaferle taçlandıran düşünce, Atatürk’ün düşüncesidir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve bir ulusun bağımsızlığını sağlamak üzere ulusal kurtuluş savaşının, milli mücadelenin ateşini yakan, Atatürkçü düşüncedir! Erzurum, Sivas Kongreleri, Amasya Genelgesi ve Bağımsızlık Genelgeleri ile bu ulusu bağımsız ve özgür bir ulus haline getiren, ulus yapan da Atatürk’ün düşüncesidir. Bizlere çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerinde bir hedef gösteren düşünce. Ona sahip çıkmak da bizim görevimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak hepimizin görevi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmak, TC vatandaşı olan her bir yurttaşımızın yurttaşlık sorumluluğudur.

Müfredatta sen eğer Atatürk’ün adını bile görmekten rahatsız oluyorsan, O’nu yok etmeye ortadan kaldırmaya kalkıyorsan, O’nun heykellerini indirmeye kalkışıyorsan, makamındaki portresinin üzerine parti bayrağını koyma cüretini gösteriyorsun, milli bayramlarımızı ve onun üzerinden ülkede milli birlik ve beraberliğimizi yok sayıyorsan, sonra kalkıp ben Atatürkçüyüm diyorsan, birazcık trajikomik olurken, pek de inandırıcı olmuyor.

Bizim için önemli olan burada gördüğümüz bütün evlatlarımız, yavrularımız, geleceğimiz onlar… Onların gelecekte bizim yaşadığımız duygu ve düşünceleri geleceğe taşımaları ve bu ülkeye bu cumhuriyete, Atatürk’ün düşünceleri ile sahip çıkmaları ve o düşünceleri geleceğe taşımalarıdır. İşte o nedenle bu dernek, Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’ün düşüncelerini topluma yaymak ve yaygınlaştırmak adına çok önemli bir görevi yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

Norveç’teki skandal NATO tatbikatına da değinen Sındır; “NATO’nun Norveç’teki sanal bir tatbikatı esnasında büyük önderimiz, onurumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüsünün hedef tahtasına konulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın da, NATO’nun düşman saflarında gösterildiği bir olay yaşandı. Esef ile kınanacak bir olay. Ne Atatürk’ümüze, ne devletimizin Cumhurbaşkanına sanal da olsa, tatbikat da olsa asla kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz.

Aslında bu şunun göstergesi buna cüret edebilenler Türkiye’nin dış politikadaki itibarının, tutarsızlığının bir sonucudur. Buna cüret edilmesine neden olan siyasal iktidarın da artık bu ülkenin tepesinden, bu milletin sırtından çekip gitmesi, çekip gitmeyeceklerini biliyoruz, sandıkta en kısa sürede düşürülmesi gerekir. Bunun için eğer Atatürk’ü seviyorsak, eğer onun düşüncelerine sevgi ve saygı duyuyorsak, onun gereğini yapmak, aynı Kuvayi Milliye ruhunu, önümüzdeki 2019 seçimler sürecinde yeniden yaşamak ve yaşatmak, o ruh ile cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimize ve onun ilke ve değerlerine sahip çıkmak, karanlığa ve geriye rotası döndürülmüş olan cumhuriyetimizi yeniden aydınlığa kavuşturmamız gerekir. Bizim bir onurumuz var bu ülkenin bir haysiyeti var. Devletimizin ve cumhurbaşkanımızın onuruna ve haysiyetine dil uzatılmasına, başta Mustafa Kemal Atatürk’e böylesi bir hedef tahtasına konularak küçümsenmesine tahammülümüz yoktur” şeklinde ifadelere yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek derneğin açılışını gerçekleştirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here