‘Seyfi Dingil’ İkinci Yılını Değerlendirdi. Tüm Bilinen ve Bilinmeyenleri Masaya Yatırdı!

0
84

Seyfi Dingil, kaybettiği bir seçimin ardından, bıkmadan usanmadan ilk başladığı yerden yeniden seçim çalışmalarına başladı. İkinci seçime hazırlanan ve muhteşem hırs ve enerjisiyle,  İskenderun tarihinde bir ilk olarak hükümet ağırlıklı İskenderun Belediye Başkanı oldu. Ayrıca memleketimizin içinden çıkan insan, Dedesi Seyfi Ağa bu memlekete hizmet eden kişi ve o insanın torunu.

Hani derdik ya bu memleketten biri çıksın o kişi memleketimin suyunu havasını bilsin ve ona göre İskenderun yarınların da gelebileceği yerlere gelsin. Sonunda iktidar destekli belediye İskenderun’da kazandı… İyi ki geldi de kazandı. Yabancıların hegemonyasından kurtulduk. Burada yabancılara bir sözüm yok ama ‘bu memleket kendi evladını çıkartmayacak mı?’ diye devamlı söylenilirdi. Bu konuları fazla deşmeme lüzum yok geçmişte oldubitti.

İskenderun, tarihinde hep muhalefet olmuş özel seçmene sahip özel bir şehirdir… İktidar hangi siyasi partiye mensupsa muhakkak onun tam tersine oy kullanmıştır. Geçmişi şöyle bir araladığımızda tüm gerçekler açıklığıyla gözler önünde…

Seyfi Dingil iktidar partisiyle ipi göğüsler göğüslemez hemen muhalefet kazanları kaynamaya başladı.  Daha işin başında başladılar yazmaya çizmeye… Yok hurdalar, yok bilmem ne gibi iddialarla adamı yerinde hop oturtup hop kaldırdılar. En güvenilir kalemşorlar dahi günlerce süren yazı dizileriyle olayları manşetlerinde gündemde tutmayı başarmadılar mı? Rahmetli Adnan Tink ile bu konuda ters düştüm. Onun iddia ettiği yazıların aksini kaleme aldığımda bana küstü ve kendi gazetesinde beni terslikle itham edici makale yazdı. Tabi her şeyin altında yatan şeyin başında yeni bir belediye başkanına aba altından sopa gibi bir şey göstermekti bu yapılanlar…

İşin kantar boyutunu öylece bir salladılar ki Seyfi Dingil’in attığı her adımı (!) yalan-yanlış yerde değerlendirip, kendilerince kendi yazdıkları senaryolarla yazdılar çizdiler… Sosyal medya ise ayrı şekilde vurmaya başladı. İki kelimeyi bir araya getiremeyenlerin sayfalarında paylaştıkları hayvansal (!) figürlerle işin cılkını çıkarttılar. Muhalefet denilen tarz hep belden aşağıya vurmaya başladı… Bu yapılanların hepsi daha taze, arşive kaldırılmadı.

‘Sabır’ siyasilerin öncelikle sahip olması gerekenlerin başında gelir. Ya sabrı çok iyi şekilde kullanmayı başaran Seyfi Dingil, sabırla bekledi ve son iki yılını basına verdiği kahvaltı toplantısında, yaptıklarını ve yapacaklarını bir-bir anlattı. Anlatırken de çok soğukkanlı ama birilerinin hakaret derecesinde şahsına yüklenmelerinden dolayı da biraz buruktu.

Bölgeyle ilgili anlatımlar ilerledikçe; İskenderun Belediyesinden ümidini kesenler; Bir şeyler bekleyip bir şeyleri elde edemeyenler kalabalıkta sessiz kaldı. Son aylarda Seyfi Dingil’in kendi şahsına ve ekibine yapılan şuursuz saldırılar da biraz sonlanmış oldu.

bld-toplantı1

Anlatımlar gerçekçi görsel slayt gösterisi şeklinde oldu.  Belediyenin iki yıl içinde yaptığı çalışmalar ortaya çıktıkça, ön yargıya mensup kişiler sessiz ve saygılı şekilde çalışmaların gerçek yüzünü dinlediler ve öğrendiler.

Başkan toplantıya başlamadan evvel; “…İskenderun Belediye Başkanı sıfatıyla kanunsuz hiçbir iş yapılmadı. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Muntazam yapılan denetimlerde ve Sayıştay incelemelerinden alnımızın akıyla çıktık. Elinde bir belge veya kuşku dolu bir şeyler varsa Adliyemiz ve savcılarımızın yeri belli. Şahsıma yapılan tüm suçlamaları yapanlarla, medeni şekilde kanunun verdiği yetkiler dâhilinde mücadelemi sürdüreceğim. Bizde insanız, hata yapa biliriz. Yapılan hataları çözebilen kadroya sahip olduğumuz için çok rahatım. Gaziantep veya başka yerden yardımcılığa getirdiğim insanlar görevini üstün şekilde yerine getiriyor…” dedi.

Başkanın yaptığı açıklamalar gayet açık ve sarih. İskenderun adına yaptığı veya yapacağı projelerden bahsetmeyeceğim. Çoğu en kısa zamanda hayata geçecek. İskenderun’un turizm ekonomi ve tarihsel geleceği açısından yaptığı olumlu açıklamalar, çok dolu ve deneyimli.  Bölgemizin sahipsizliğini kucaklamış taşıyor. Heyecan dolu onurlu ve bilinçli…

Lütfen meyve veren ağacı taşlayıp küstürmeyelim ona ne olursa olsun yaptığı çalışmalar konusunda destek olalım. Bazı şeyleri bir anda yerine getirmeyebilir. Her yaptığı işte olumsuzluklarla ona güçsüzlük aşılamadan ve hükümetten aldığı güç ve enerjiyle İskenderun adına ona destek olalım.

Kahvaltı programını hazırlayan İskenderun Belediyesi Basın Müdürü Ömer Soylu ve ekibi, organizeden tecrübesini konuşturarak tam not aldı. Kahvaltı mutfağını yürüten elemanların biraz eksikliği ile çayları zamanında içemedik olsun gönüller bir olsun. Her şey İskenderun adına güzel ve hoştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here