Seni Nasıl Anlatsam ki?

0
64

Değerli okurlarım, İskenderun Gazetesi’ni tek kalemde ya da bir paragrafla anlatabilmemiz mümkün değil. Bir kere, 67’den gün almış bir basın yayın organı, 100. yıl direğine olağanüstü azimle tırmanan ve bunda da başarılı olacağından emin olduğumuz, suskunluğu bile ürkütücü, İskenderun’un ilk günlük siyasi gazetesi. Kolay mı bir çırpıda anlatabilmek…

Basın ahlak yasasına uyan, gelişen olaylar, kurum ve kuruluşlar karşısında dimdik duran ve taviz sözcüğü lügatinde bulunmayan, İskenderun Gazetesi bugün doğdu. Bu vesile ile kurucumuz Suphi Levent Ağabeyimize şükranlarımızı, dualarımızı gönderiyoruz, nur içinde yatsınlar. Daha sonra bayrağı devralıp, günümüze kadar başarıyla taşıyan ve aynı minval üzere yüzüncü yıla kadar özveriyle taşıyacağına inandığımız Sayın Rızkullah Terbiyeli’yi de yürekten kutluyorum.

Bir yayın organı düşünün ki, sessiz ama ses getiren, sevgiyi aşka dönüştüren, yüzündeki tebessümü, gönlündeki sevgiyi eksiltmeyen, adam gibi adamlara itibar eden gazeteniz İskenderun Gazetesi 67 yıl önce bugün “Herkese Merhaba” dedi. Sırtını Amanos Dağları’na dayamış, gözlerini Akdeniz’in tuzlu ama serin sularına dikmiş, mevsimsel etkinlikleri itibariyle zaman-zaman tüm mevsimlerin bir anda yaşandığı, çok uzun bir kıyı şeridine sahip cennet ilçe İskenderun’un adaşı olan İskenderun Gazetesi, yıllardır gelişen olaylara tanıklık ediyor.

Hatay’ın Anavatan’a katılışının mutluluğuyla o tarihi, yani Temmuz tarihini başlangıç olarak alan ve tarihsel güçle yayın hayatına başlayan, gümbür-gümbür, kesintisiz yayın yaparak gurur dolu yılları geride bırakan İskenderun Gazetesi’nin önemli adımlar atacağından kimsenin şüphesi olmasın. Aynı zamanda, gazetemiz sadece kişisel duygularla ve becerilerle gazetecilik yapılamayacağını, onu güçlendirecek kültürel birikimin ve dünya görüşünün de gerekli olduğunu bilen, inanan bir basın yayın organıdır.

Mutlu ve güzel günleri daha kaç kez görebilirim, onu bilemem ama sizlerin uzun yıllar göreceğinizi ve gazetenizi zevkle okuyacağınızdan eminim. Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, haklının yanında olup, haksızlığa yüz vermeye, bir yere sırtını dayayıp tavizkar ve yağdanlık olmayan, tertemiz mazisiyle o ulusal basının karşısında dimdik duran gazetemizin bu tutumu bizleri gerçekten onurlandırmaktadır. İsminin sol tarafında büyük Atatürk’ün resmi olan bir kuruluş ya da yayın organında yanlış, olumsuz işler olur mu?

Ülkemizde yayın hayatına devam eden binlerce gazete bulunmaktadır. Acaba diyorum, bunların kaç tanesi 67 yıldır sektirmeden günlük olaylara tanıklık ediyor? Benimkisi merak işte! Gazetemize her girişimde karşıma hurufat kasaları, hazırlanmış ve baskıya hazır cetvel işleri, anterlinler, pirinç çizgiler, kumpas ve el pedalı çıkar. Bu takım ve edevatlar yarım asır önceki anılarımı tazelemekte, el pedalı ile gazete bastığımız günleri hatırlatmaktadır. Şu anki duygularım genç meslektaşlarıma bir şey ifade etmeyebilir ama benim için birçok şeyi ifade etmekte ve her lokmamızda buram buram matbaa mürekkebi kokan günlerimi yâd etmeme vesile olmaktadır.

Gazetemizi bugünlere taşıyan Sn. Rızkullah Terbiyeli’ye, Yazı İşleri Müdürü Sn. İlyas Terbiyeli’ye, Sn. Zeki Kutlu’ya ve emeği geçen tüm dostlarıma, okurlarımıza, önümüzdeki yıllarda da yine hep beraber olmalıyız dileklerimi sunmak istiyorum. İyi ki Varsınız! Nice Yıllara İskenderun Gazetesi!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here