“Sendikamız Büyümeye Devam Etmektedir”

0
79

çelik-iş açıklama4Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Hacı Gönül Haklarında Çıkan Spekülasyonlara Yanıt Verdi…

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Sekreteri Hacı Gönül, toplu iş sözleşmesi ile ilgili yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çelik-İş sendikasından kopmalar yaşandığı yönündeki soruya da yanıt veren Gönül, şuana kadar resmi anlamda 28 istifanın olduğunu belirtti.

Sendika şubesinde yönetim kurulu olarak basının karşısına çıkan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetimi, son günlerde sendikaları ile ilgili yapılan söylemlere yanıt verirken, basınında sorularına yanıt verdi. Yönetim kurulu adına konuşan Şube Sekreteri Hacı Gönül, sendikanın örgütlenme çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek; “Sendikamız, emeğin en yüce değer olduğu inancı, ilkesi ve sorumluluğu içinde hizmet ederek büyümeye devam etmektedir. Genel başkanımız Cengiz Gül’ün göreve geldiği günden bugüne Türkiye genelinde onlarca işyerinde yaklaşık 15.000 yeni üyesi ile bu örgütlenme çalışmaları devam etmektedir. Bölgemizde ve ülke genelinde örgütlenmeye devam ediyor.

Çelik İşçisi ise Ergenekon İddianamesinde adı geçenlerin ve bu suçtan yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet ceza alanların temsil ettikleri malum sarı sendikaya 1989 ve 2006 yılında gereken cevabı nasıl vermişlerse bugünde gereken cevabı vereceklerinden asla şüphemiz yoktur. Her zaman olduğu gibi finansman kaynakları bittiğinde taslarını taraklarını toplayıp, arkalarına bakmadan gideceklerdir” dedi.

Toplantıda, Şube Başkanlığı görevini yürüten Metin Önde’nin bir süre önceki istifasına da değinen Gönül açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Şube Başkanı Metin Önde’nin basına yansıyan istifa için gösterilen gerekçeler ve iddialar tamamen gerçek dışı olup, kasıtlı ve hayal ürünüdür. Bu istifanın Toplu İş Sözleşmesi ve işçi hakları ile hiçbir ilgisi söz konusu bile değildir. Ayrıca, Metin Önde ve bir grup arkadaşının istifası tabanda yankı bulmamıştır, çünkü iddialarının boşa çıktığını artık bütün İsdemir çalışanları biliyor. Bunlardan birincisi; işverenin kendisine farklı bir teklifin verildiği iddiasıdır. Sözleşme sürecinde işveren önce %0, sonra birinci yıl %3, ikinci yıl %2 olmak üzere iki yıllık toplam %5, en son 1.altı ay 40 krş. 2. altı ay 40 krş. olmak üzere yıllık toplam %6,30 oranında bir ücret zammı teklifinde bulunmuştur. Bu ücret teklifinin üzerinde başka bir teklif asla söz konusu olmadığı için greve gidilmiştir.

Şerh Koymadan İmzalandı

Başka bir teklif verildiğini söyleyenler yalan söylüyorlar ve bu söylemlerle at çamuru tutmazsa izi kalır hesabıyla rant elde etmeye çalışıyorlar. Ayrıca, sözleşme imza töreninde hiç kimsenin telkini dahi olmadan gayet memnun bir şekilde bütün Genel Merkez ve Şube Yöneticileri ile beraber imzalanmıştır. Sürekli imzalamayacağını iddia edip imzalayınca bu defa şerh koyduğunu iddia etmiştir,  ancak böyle bir şerh konulmamıştır.

Üçüncüsü de; grevin bitirilmesi ve Toplu İş Sözleşmenin imzalanması için işverenin talebi üzerine Sayın Başbakanın bu konuda Çalışma Bakanımızı ve Adalet Bakanımızı görevlendirmesi sonucu bizi hükümete pazarladılar iddiasıdır. Sayın Başbakanımızın ve bakanlarımızın tek amacı İsdemir çalışanları daha fazla mağdur olmasın, İsdemir daha fazla zarar etmesin, bacaları tütmeye devam etsin ve Ramazan Bayramı öncesi sonuçlandırılmak suretiyle çifte bayram yaşansın çabalarıdır.

Bizler Şube Yönetimi ve Genel Merkez Yönetimi olarak açık yüreklilikle hep şunu ifade ettik, eğer bu yalan ve iftirada bulunanlar iddialarını ispat ederlerse bulunduğumuz görevlerden istifa edeceğimizi, ispat edemedikleri takdirde ise kendilerinin istifa etmeleri gerektiğini söyledik. Bugün kimlerin istifa ettiği ise ortadadır. Çelik-İş Sendikasının büyümesi ve yükselişi karşısında kendi tabanına güvenmediği için hep kaygı ve korku içinde olanlar, Erdemir’de kapalı kapılar arkasında %8 ücret zammına evet deyip, İsdemir çalışanlarının Grevde yürüttükleri mücadele sayesinde %11 ücret zammı alan malum sarı sendika her zaman Çelik-İş Sendikasının imzaladığı sözleşmelerin altında ezilmeye mahkûmdur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here