Şehit Ateşi Bu Kez Kırıkhan’a Düştü

0
249

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Cumartesi günü yine kara haberler geldi. Kilis Süngütepe’deki Saatli Hudut Karakoluna teröristlerce tanksavarla yapılan saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Afrin’de teröristlerle girilen çatışmada da 1 asker şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, askerlerden birinin PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ teröristleri ile girilen çatışmada, bir askerin de Kilis Hudut Bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olduğunu açıkladı.

Kilis Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın (27) acı haberi, Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri yetkililerden acı haberi alan anne Zeycan ile baba Mustafa Bayram, gözyaşlarına boğuldu. Şehit haberiyle eve akın eden yakınları, Bayram çiftini teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 katlı evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Ahmet Bayram’ın cenazesi Pazar günü gerçekleştirilen Cenaze Töreninin ardından Kırıkhan’da toprağa verildi.

Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan bir diğer isim de Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) oldu. Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın şahadet haberi, Isparta merkez Batıkent Mahallesinde oturan ailesine verildi. Bekâr olan 2015 yılında uzman çavuşluğa başlayan Ali Yılmaz’ın Bitlis’te görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı belirtildi.

Ahmet Şanverdi de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz Cuma günü Reyhanlı’ya yapılan roketli saldırıda Rıfat Sinirli’nin ardından hayatını kaybeden 68 yaşındaki Ahmet Şanverdi de Cumartesi günü gerçekleştirilen Cenaze Namazının ardından toprağa verildi. Şanverdi için Reyhanlı Atike Hanım Camiinde düzenlenen törene, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şanverdi’nin cenazesi Oğulpınar Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Vali Ata’dan Avlar Ailesine Taziye Ziyareti

Hatay Valisi Erdal Ata, 31 Ocak 2018 Çarşamba günü sabah saatlerinde Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesine Afrin’den PKK/KCK/PYD/YPG tarafından atılan askeri mühimmatın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Fatma Avlar’ın ilimiz Reyhanlı İlçesinde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

gerçekleşen ziyarette merhumenin babası ve ailesi ile görüşerek acılarını paylaşan Vali Ata, merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Ziyarette okunan Kuran-ı Kerim’in ardından tüm şehitlerimize ve halen devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerlerimizin başarılı olması için dualar edildi.

Ziyarete Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ve Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da katıldı.

Hatay ve Kilis’in Üzerine ‘Altın Kafes’ Kurulacak.

Afrin’den YPG’li teröristlerce atılan kısa menzilli roket ve füzelerin önüne geçmek için çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar kapsamında, yerli hava savunma sistemi Korkut, kısa menzilli radarlarla desteklenecek. PKK/YPG’li teröristlerin roketli saldırısına maruz kalan Hatay ve Kilis’in üzerine ‘Altın Kafes’ kurulacak.

ASELSAN’ın 2015’te geliştirdiği, halen Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde olan ‘Korkut’, 35 milimetre modernize çekili toplar ve 35 milimetre parçacıklı mühimmat sistemlerinin entegre edilmesiyle geliştiriliyor. Bu tür savunma sistemleri, adlarından da anlaşılacağı üzere, kurulu bulundukları bölgenin üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturuyor. ‘Altın Kafes’ olarak adlandırılan hava savunma ağının en önemli özelliği, yakın mesafeden atılan füze ya da roketleri, çok kısa süre içinde, hedefine ulaşmadan havada imha edebilmesi. ASELSAN’a çalışmaların hızlandırılması talimatı verildiği konuşulurken, Afrin bölgesinden Reyhanlı ve Kilis’e yönelen, havan mermisi, roket ya da füzelerin havada imha edilmesi ve bunların atıldığı noktaların anında vurulması çok önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here