“Seçim Yatırımı Yapsaydık, Asfaltı Hemen Yapardık”

0
56

belediye meclisi (31)Belediye Meclisi Başkan Civelek Başkanlığında Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 8 maddelik gündemi görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Gündem dışı yapılan konuşmalara yanıt veren Başkan Civelek, mevcut meclis üyelerinin özellikle su çalışmasından ötürü uzun yıllar hatırlanacağını belirtti.

Belediye meclis toplantı salonunda çoğunluk sayıyla toplanan İskenderun Belediye Meclisi, gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı konuşmalarla başladı. İlk söz alan Ahmet Dönmez, muhtar evlerinin ve esnaf odalarının yeri ile ilgili gelinen noktayı sordu.

Daha sonra söz alan Ercüment Kimyon; “İçme Suyu arıtma tesisi DSİ tarafından Ekim 2012’de teslim edilmesi gerekiyordu. İhaleyi alan müteahhittin işi bırakması nedeniyle tesisin inşaat işinin ne zaman biteceği muamma konusudur. Bu konuda bizi bilgilendirecek misiniz? Çöp fabrikasının tamamlanamamasından ötürü usulsüz çöp toplama yapılıyor. 31 Aralık’ta biteceği söyleniyordu. Gecikmesinin nedeni Katı Atık Birliğinden mi yoksa rant sağlayanlardan mı kaynaklanıyor?” diye soru yöneltti.

Yılsonuna Kadar Tamamlanacak

Yapılan konuşmalar üzerine söz alan Belediye Başkanı Civelek; “Muhtarlar evi Yunus Emre ve Akçay mahallelerinde yapıldı. Diğer mahallelerde yer tespiti devam ediyor. 31 Aralık 2014’te teslim edilmesi gereken su çalışması, girişimlerimiz sonunda gece gündüz yapılan çalışmalar ile devam ediyor. Bir aksilik yaşanmaz ise bu sene sonunda da tamamlanmış olacaktır. Şuanda borulardan akan su da temiz ve güvenilir. Fakat su arıtma tesisinin devreye girmesi ile çok daha temiz sular akacaktır musluklardan.

belediye meclisi (32)

İzale hattı tamamlandı. Su depoları da bitti. Arıtma tesisin tamamlanmasını bekliyoruz. Şuanda tesisin de %80’i bitmiş durumdadır. İşi alan müteahhit bıraktı. DSİ, şuanda yeni birine devretmek için çalışmalara başladı. Bu yılın sonuna kadar da orayı tamamlayacaklarını belirttiler. İskenderun’a, bu meclis çok büyük hizmetler verdi. Uzun yıllar sonra da bu meclis özellikle de su çalışması ile uzun yıllar hatırlanacaktır. Su bizim övünç kaynağımızdır.

Su çalışmasında seçim yatırımı yapsa idik, su çalışmasının hemen ardından yolları asfaltlayabilirdik. Ama biz onu yapmayarak, asfaltın geri kırılmaması için doğalgaz ve TEDAŞ’ın çalışmalarını bekliyoruz. Biten yerler asfaltlanıyor. Parke taşı döşenecek yerlere de parke taşı döşeniyor. 20 bin üzerinde boru bağlantısı yapılan çalışmalarda bazı aksaklıkların yaşanması da normaldir diye düşünüyorum. Bu konuda gösterdikleri sabırdan ötürü de İskenderun halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çöp fabrikasının var olan projesinde bir takım değişiklikler yaparak projeyi sürdürdüklerini de belirten Başkan Civelek; “Yargıtay kararlarından dolayı Nisan 2012’de yer teslimi yapabildik. O nedenle çöp fabrikasında gecikme yaşandı. Yer altı kaynaklarımızı kirletmeyecek şekilde tesis 31 Aralık 2013’te bitmiş olacak” diye konuştu.

İskenderun Belediye Meclis toplantısında, yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here