Savaş Varsa Olimpiyat Yoktur (4)

0
42

Değerli okurlarım, spor için daima güzel şeyler söylüyoruz ve aynı minval üzere olimpiyatlar da barış, dostluk, kardeşlik, kültürlerin birleşmesi, tüm ülkeler adına centilmence yarışma anlamına gelir. Savaşın olduğu yerde de olimpiyatların yapılacağı düşünülemez. Bizim yaşımızdakiler çok iyi bilirler ki, bugüne kadar savaşlarda 25-30 milyon insan hayatını yitirmiştir.

AB bile Avrupa’da barışı sağlamak için kuruldu ve son on yılda 2 milyona yakın çocuk, savaşlarda yaşamını yitirdi. Savaş insanlara acılar verir. Yani Savaş; “Acıdır, Mutsuzluktur, Gözyaşıdır, Geri kalmışlıktır, Dramdır, Yoksulluktur…” Bu nedenlerle, aklı başında insanlar savaşı savunmaz, savunamaz. Neden savaş çığırtkanlığı yapıyor, savaşa özen gösteriyoruz.

Çocuklarımızı, gencecik fidanlarımızı, neden hayatlarının baharında sonucu meçhul bir savaşa sürüyoruz ki? “Bir ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir” Bu vecize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Her tarafıyla doğru bir söz değil mi?

“Ben Her Koalisyona Hazırım…” Sizce, bu ne anlama geliyor? Bu ifade, gönüllü taşeronluğu aşan bir yaklaşımıdır. Her koalisyona hazırım demek, biraz tetikçilik, biraz maceraperestlik, benim kendime has, ülkeme has, komşularıma has bir duruşum yoktur, anlamına gelmez mi?

Ülkemizden, çok önemli komutanlar, İmparatorlar, Krallar, geldi ve geçti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’te ülkemizin makûs kaderini değiştirdi. Ancak, hangisi olursa olsun, ahlak ve din kurallarını çiğneyerek “Koalisyona hazırım” demedi! Hepsinin ruhları şad mekanları cennet olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here