Savaş; “Hedef, Altyapı Eksikliğini Tamamlamak”

0
83

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından Başkan Savaş’a Ziyaret

JICA kanalıyla yapılan tesisleri inceleme ve kredi verdikleri teşkilatlarla temaslarda bulunan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette JICA Türk Ofisi Başkanı Mayumi Endoh, Başkan Yardımcısı Satoe Sawada ve Danışman Seyama’nın yanı sıra HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, İller Bankası temsilcileri ve HATSU Daire Başkanları katılım gösterdi.

JICA’dan alınacak 2. etap kredi ile 11 ilçe için hazırlanan 15 projenin ele alındığı toplantıda konuşma yapan Başkan Savaş, Türkler ve Japonlar arasında dostluğun arttığına dikkat çekerek, JICA’dan alınan kredinin yerli yerine ve akılcıl şekilde harcandığına dikkat çekti.

JICA aracılığıyla Erzin İçmesuyu İnşaatı, Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı ve Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapıldığını ve çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğine vurgu yapan Başkan Savaş, Suriye’den gelen mülteciler ile kanalizasyon, içmesuyu, atıksu arıtma tesisi, yeşil alan, eğitim ve çalışma alanı ihtiyacının arttığının altını çizdi.

JICA’dan alınacak 2. etap kredinin Suriyeli misafirlere ve Türkiye’deki mültecilere katkı sağlayacağına vurgu yapan Savaş; “Büyükşehir’in kurulmasından bugüne kadar 30 Büyükşehir ve 81 il arasında en çok altyapıyı yapan belediyeyiz. Suriyeli mültecilerle birlikte 2 milyonu aşkın bir nüfusa sahibiz. Hatay yeni büyükşehir oldu ve Hatay’ın çoğu noktasında altyapı eksikliği var. Bu sene içinde büyük bir kısmını tamamlama hedefindeyiz” dedi.

Hatay’da içme suyunun yüzde 70’i evlere ulaşmadan yeraltında kayıp olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, bu kayıp kaçakların önüne geçme ve vatandaşlara temiz içilebilir su iletmek için Hatay genelinde ciddi içmesuyu çalışması yaptıklarına hatırlattı.

JICA Türk Ofisi Başkanı Mayumi Endoh yaptığı konuşmada ise, JICA ile hayata geçirilen projelere Büyükşehir heyetinin ilgili davrandığını ve gözle görülür şekilde ciddi mesafeler katedildiğine dikkat çekti.

Hayata geçirilecek çalışmaların fizibilitesi tamamlanmış ve projesi hazırlanmış ilk belediyelerden biri olduğuna vurgu yapan Endoh, yapılan projeleri yerinde görmek ve diğer projeler için adım atmak için burada olduklarını ifade ederek, gösterilen hassasiyetten dolayı Başkan Savaş’a ve HATSU Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here