Savaş; “En Büyük Görevimiz, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i Anlamak”

0
103

lutfu-savas-7Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ulu Önderimizin ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle yazılı bir anma mesajı yayınlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip büyük bir devlet adamı olduğunu kaydetti.

Başkan Savaş; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle sömürgeci güçlere karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu kahraman ve dahi bir komutan, Dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip büyük bir devlet adamıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önder Atatürk’ün miras bıraktığı fikir, eser ve devrimlerinin her zaman emanetçisi olacağını kaydeden Başkan Savaş, “Böylesine muhteşem bir lideri ve hizmetlerini elbette sayfalara sığdırmak mümkün değildir. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Türk milletinin en bunalımlı bir zamanında ortaya çıkan, azim ve kararlılığı, fedakârlık ve cefakârlığı ile bütün dikkatleri üzerine toplayan, yıkılmaya yüz tutmuş imparatorluk küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Burada en büyük görev bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımız ile gençlerimize düşmektedir. Atamızın ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Türk milleti var oldukça, bağımsızlık ve özgürlüğe, medeniyet ve refaha giden yolda aziz milletimize sonsuza kadar rehber ve ışık olmaya devam edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here