Sarıseki’de Tıkanan İçme Suyu Hattına Müdahale

0
108

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yüksek kesimlerde bulunan ana içme suyu şebekelerinde oluşan arıza ve patlaklara yapılan müdahalelerin su kaybını önlediğini açıkladı.

Dağlık kesimlerde depolar arası çekilen isale hatlarında bakım onarım yapılması ile kesintisiz bir içme suyu ulaştırılmasını amaçlayan Genel Müdürlük, suyun az gelmesi üzerine gelen şikayetler sonrasında İskenderun Sarıseki Mahallesi’nde bulunan ana içme suyu şebekelerindeki arızalara müdahale edildiğini ve bu kapsamda yenileme yapıldığını aktardı.

Sarıseki Mahallesi’ne bağlı Kurşunlu mevkiinde bulunan su deposu ile mahallenin su ihtiyacını karşılayan depo arasındaki 2 Bin 500 metrelik ana isale hattında onarım yapan HATSU ekipleri, basınç seviyesini ayarlayan basınç kırıcı vanada ağaç ve taş parçaları ile oluşan tıkanıklığı gidererek suyun tekrardan normal seviyede akmasını sağladı.

Sorun oluşan bölgeye ulaşım sağlamak için yol açma çalışması gerçekleştiren HATSU, hızlı müdahale etmek için verilen mücadelenin geniş kapsamda sürdürüldüğüne dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here