Sarı Zeybeklerden Gazetemize Anlamlı Hediye

0
134

Geçtiğimiz hafta içerisinde “İlk Kurşun ve Atatürk” konulu resim sergisi açan Sarı Zeybekler, gazetemize anlamlı bir jest yaptı.

Gazetemiz idarehanesine gelerek, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı ile görüşen Sarı Zeybekler, Terbiyeli’ye çerçeveli bir Atatürk portresi hediye ettiler.

Ziyaretten ve bu anlamlı hediyeden ötürü misafirlerine teşekkür eden Rızkullah Terbiyeli, açtıkları sergiden ötürü kendilerini tebrik de etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, açtıkları sergi hakkında bilgiler veren Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt; “Türkiye Cumhuriyetinin ilk kurşunu Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 19 Aralık 1918’de atıldı. Ama buna pek sahip çıkılmadığı için ilk kurşun hala okul kitaplarında 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’de Hasan Tahsin tarafından Yunan askerine atılan kurşun olarak geçmektedir.

Biz 6 ay önce atmışız ama maalesef buna sahip çıkılmamış. Genelkurmay’ın 26 Ocak 1992 yılında aldığı bir kararla, bir uzman görüşü bu. Hatay’da atıldığı kesinleşmiş ve Genelkurmay bunu kabul etmiş. Bizim bundan sonraki projemiz Hatay’a bu hakkının verilmesi, okul kitaplarında özellikle Hasan Tahsin yerine Kara Mehmet’in, Dörtyol’da atılan ilk kurşunun sahibi Kara Mehmet Çavuşun isminin geçmesini sağlamak adına girişimlerde bulunacağız. Bununla ilgili bütün bürokratları, bölge milletvekillerini, siyasileri ve STK’ları göreve çağıracağız. Bununla ilgili platform oluşturmayı düşünüyoruz. Bu platformun amaçlarından bir tanesi de şu; madem İlk Kurşun Hatay’da, Dörtyol’da atıldı, Hatay’ın bir İstiklal Madalyası sahibi olması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dernek üyelerinin, gazetemize ziyareti, birlikte toplu fotoğraf çekilmesinin ardından karşılıklı iyi temennilerle sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here