‘Sarı Kız Boya Bolacıya Karşı’ İskenderunlu Çocuklarla Buluştu

0
136

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, güzel bir geleceğin oluşumuna sanatsal ve kültürel katkı sunmak, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize tiyatro sevgisini aşılamak ve sevdirmek amacıyla birbirinden farklı oyunları Hatay halkıyla buluşturmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde kurulan, tiyatronun insanın kendisini daha iyi anlama ve tanımlama yönündeki gücünden yararlanarak mutfağında hazırladığı birbirinden nitelikli oyunları büyükten küçüğe herkesin beğenisine sunan Şehir Tiyatrosu, 26 Kasım Cumartesi günü İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda “Sarı Kız Boya Bolacıya Karşı” adlı eğitici çocuk oyunu ile miniklerin karşısına çıktı.

Yazar Adem Atar’ın kaleme aldığı, HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı oyuncularından Süheyla Koçak’ın yönetmenliğini üstlendiği; şehrin dışında ufak bir çiftlikte bir dede, torunu ve çiftlik hayvanları arasında geçen, günümüzde zararlı olduğu bilinen, en çok çocuklar tarafından tüketilen yapay içeceklere karşı doğal ve sağlıklı beslenmenin öneminin anlatıldığı oyununda minikler eğlenerek öğrendi.

HBB Şehir Tiyatrosu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada eğitici ve öğretici oyunun Hatay’ın her ilçesinde çocuklar için sahneleneceği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here