Şair İlkan’dan Atalar Öğrencilerine şiir Dinletisi

0
139

Ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, İş Adamı Nuri Üysen’in daveti üzerine Özel Atalar Kolejine geldi. Atalar Koleji Kurucuları Hasan Bahtiyar ve Nuri Üysen’in ricasını kırmayarak okula konuk olan şiirleri ile Guinness Rekorlar Kitap’ında yer alan Ahmet Selçuk İlkan ve Gitarist Emrah Samet, Atalar Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine eşsiz bir gün yaşattı.

Öğrencilerle sohbet eden İlkan, eline mikrofonu alarak hem okul yıllarında hem de yaşadığı gençlik yıllarında yazdığı önemli şarkıları seslendirdi. Türkiye’de bir birinden önemli isimleri şöhret yapan eserlerin kendisine ait olduğunu dile getiren İlkan; “Şu anda bunların hepsini ben yazdım sanatçılardan dinlerken de çok mutlu oluyorum ama tek sorun onların benim ismimi söylememesi” diye konuştu.

Ahmet Selçuk İlkan Adanalı olduğunu ve aynı bölgede yaşayan insanların ortak duyguları olduğunu ifade ederek; “Kurucularımızın ricasını geri çeviremezdim, burada olmaktan ve bir zamanlar seyirci konumundayken, şuan sizlerin karşısında olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Şair İlkan öğrencilik hayatını, yazdığı şiirleri, Gitarist Emrah Samet’in gitarı eşliğinde öğrencilerle paylaştı ve salon bu şiirlere eşlik etti. Ahmet Selçuk İlkan şarkıyı yazan kişilerin geri planda kaldığını, söyleyenlerin ön planda olduğunu belirterek, aslında çok önemli sözlerinin olduğunu ama bu sözlerinin şarkıyı söyleyenlere mal edildiğini belirtti.

İlkan, Atalar Kolejine, daha sonra daha kapsamlı bahar şenliği tadında bir programla geleceği sözünü de vererek konuşmasını sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here