Şahinoğlu; “Siftahsız Kapatan Esnaflarımız Çoğaldı”

0
206

İGC Başkanı Cıncık, Lokantacılar Odasını Ziyaret Etti

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu’nu ziyaret etti.

Misafirini Odadaki ofisinde ağırlayan Şahinoğlu, esnafın sıkıntılarını anlattı. İskenderun Lokantacılar Odası olarak 520 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Şahinoğlu, esnafın durumunun çok sıkıntılı olduğunu belirterek, mutlaka Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiğini ifade etti.

Esnafların şu anda bağlı bulundukları odalara aidatlarını dahi ödeyemeyecek durumda olduğunu, sıkıntıların her geçen gün arttığını belirten Şahinoğlu; “Hükümetimiz zaman zaman faizsiz kredilerle ya da başka türlü destekler sağlıyor ama bunlar bile yeterli olmuyor. Siftahsız kapatan esnaflarımız çoğaldı. 2008 yılına kadar durum kötü değildi. Daha sonra bugüne gelene kadar işlerimiz iyice azaldı. Sıkıntılar çoğaldı. Esnaf borçla idare etmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız esnaf sorunlarının anlatıldığı kurultaylara katılarak sorunları öğreniyor ve bu yönde talimatlar veriyor. Buna rağmen esnafın ekonomik düzeyi git gide aşağı iniyor. Bunların toparlanması, sadece esnaf için çalışması ve kararlar alması için mutlaka Esnaf Bakanlığı’nın kurulması gerekir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yerel basının kendilerine çok destek olduğunu bunun için teşekkür ettiklerini belirten Şahinoğlu; “Esnaf, toplumun temel direğidir ve yıkılmaması için çabalamak gerekir” dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, esnafın kötü günler yaşamasının herkesi etkilediğini belirterek, bu konuda çok daha olumlu kararlar alınacağına inandığını kaydetti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here