Sahil Güvenliğe Taciz Ateşi!

0
181

Samandağ Çevlik’teki Terör Saldırısına Kınama!

Samandağ ilçesi Çevlik bölgesi Amanos dağlarından Sahil Güvelik Güçlerine iki roket atılırken, Sahil Güvenlik ise bu saldırıya ateşle karşılık verdi ve aralarındaki çatışmanın yaklaşık 40 dakika sürdüğü öğrenildi. Akşam saatlerinde yaşanan saldırı ve çatışmada ölü ve yaralı olmadığı belirlenirken, yaşanan saldırı ve çatışma hakkında Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 18.45’te ilimiz Samandağ ilçesi Kapısuyu Mahallesi Çevlik Mevkiinde bulunan Sahil Güvenlik Karakol binasına bölücü terör örgütü mensubu oldukları değerlendirilen şahıs veya şahıslarca taciz ateşi açılmıştır.

Güvenlik birimlerimizin anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçmışlardır. Saldırı neticesinde herhangi bir güvenlik görevlimiz veya vatandaşımız zarar görmemiştir.

Kaçan saldırganlar ile Musa Dağı’nın yukarı kesimlerinde planlı operasyon kapsamında faaliyet icra eden güvenlik birimleri arasında saat 20.00 sıralarında sıcak temas yaşanmıştır. Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlimiz omzundan yaralanmıştır. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

“Hevesleri Boşa Çıkacak”

Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin ve planlayanların amaçlarına asla ulaşamayacaklarını vurgulayarak; “Samandağ ilçemizdeki Çevlik tatil yöresinde bulunan sahil güvenlik bölgesine hain teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Aldığım bilgiye göre karakoldaki birliklerin karşılık vermesi üzerine teröristler ormanlık alana kaçtı. Giriş ve çıkışların kapatıldığı bölgede geniş çaplı operasyon başladı. Çatışma sırasında omuzundan yaralanan 1 güvenlik görevlimize acil şifalar diliyorum. Belli ki Suriye’de ve Irak’ta sıkışan teröristler Hatay’a saldırarak gözdağı vermeye çalışıyor. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye, üzerinde oynanan her türlü oyunu bozarak, teröristleri ve onları maşa olarak kullanan tüm emperyalist devletlerin heveslerini boşa çıkaracaktır” dedi.

“Çekin O Pis Ellerinizi Güzel Memleketimizden”

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de; “Samandağ İlçesi Çevlik Tatil köyünde Sahil Güvenlik Karakoluna dağ tarafından roketatarlı saldırı yapıldığı ve çatışma yaşandığı yönünde bilgiler ulaştı. Terör saldırısını lanetliyorum. Çekin o pis ellerinizi güzel memleketimizden. Allah güvenlik kuvvetlerimizin yar ve yardımcısı olsun” sözleriyle terörü lanetledi.

“Hatay’da Arzu Ettikleri Zemini Bulamayacaklar”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldığını ifade ederek; “Samandağ Sahil Güvenlik Karakoluna teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kolluk güçlerimizin bu alçakça saldırıyı tertip eden teröristlerle sıcak çatışma halinde olduğunu öğrendim. Saldırıyla ilgili olarak yetkililerle görüşerek bilgi aldım. Olay yerine helikopterler ve takviye birliklerin sevk edildiğini söylediler. Güvenlik birimlerimizin anında karşılık vermesi üzerine saldırganların kaçtıkları ve saldırı neticesinde herhangi bir güvenlik görevlimiz veya vatandaşımızın zarar görmediği belirtilmiştir. Kaçan saldırganlar ile Musa Dağı’nın yukarı kesimlerinde planlı operasyon kapsamında faaliyet icra eden güvenlik birimleri arasında saat 20.00 sıralarında sıcak temas yaşanmış, çıkan çatışmada bir güvenlik görevlimiz omzundan yaralanmıştır. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam etmektedir. Bu alçaklar bilmelidirler ki asla karanlık hedeflerine ulaşamayacaklar. Hatay’da arzu ettikleri zemini bulamayacaklar. Terörü nereden ve kimden gelirse gelsin bir kez daha lanetliyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“Saldırılar Asla Emellerine Ulaşamayacaklardır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Sahil Güvenlik Karakoluna teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğine vurgu yaptı. Başkan Savaş açıklamasında; “Samandağ Sahil Güvenlik Karakoluna teröristler tarafından taciz ateşi açılmıştır. Ve bir güvenlik görevlimiz omzundan yaralanmıştır. Menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve terör faaliyetleriyle insan canına kasteden karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Hatay’daki birlik ve beraberliğe yönelerek bu kin dolu saldırıların amacına ulaşmaması için milletimiz bu süreçte terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Kardeşliğin kenti Hatay’da huzur ve bütünlüğünü bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu saldırılar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Tüm güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hain terör örgütünü lanetliyorum. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here