“‘SAĞLIK’lı Hayat İstiyoruz!”

0
112

hemşireler günü1Hemşireler 12 Mayıs Hemşireler Günü’nde Taleplerini Haykırdılar

Sağlık Sen İskenderun Şube Başkanı M. Fazıl Geçer ve hemşireler, 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle İskenderun Yeni Devlet Hastanesi önünde isteklerini ve taleplerini içeren basın açıklaması gerçekleştirdiler. Hemşireler ve sendika üyeleri adına basın bültenini Sağlık-Sen Hastane temsilcisi Emine Yavuzarslan okudu.

Hemşireler, günlerini kutlamak için geldiklerini ancak, gülmeyen yüzler, gergin alınlar ve sıkıntılarla karşılaştıklarını dile getirdiler. ‘Tükendik’ ibaresiyle kamuoyuna açıklama yapan hemşireler, AB uyum politikaları, emeklerinin karşılığını alamama ve Suriyeli hasta potansiyelinin artmasının tüm sağlık hizmetlerinin yükünü arttırdığını ve dolayısıyla bu durumun kendilerini tükettiğini belirttiler.

hemşireler günü2

Açıklamayı okuyan Sağlık-Sen Devlet Hastanesi Temsilcisi Emine Yavuzarslan; “Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre, hemşirelerimizin yüzde 78’i ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir. Hemşire istihdamı akılcı politikalarla gerçekleştirilerek, çalışanlarımızın üzerindeki yükün bir nebze de olsa atılması sağlanmalıdır. Bilimsel bir disipline sahip olan hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması ortadan kalkmalıdır.

Hemşirelerle birlikte, diğer tüm sağlık personelinin ortak sorunu olan döner sermaye ek ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Fiili hizmet zammından hemşireler de faydalanmalıdır. Vekil ebe, hemşirelik ve sözleşmeli uygulamalarına son verilmelidir.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; sendikamızın düzenlediği toplantıda sizin adınız umut dediniz. Evet bizler tüm imkanlarımızla insanlara umut dağıtmaya çalışıyoruz. Sizden de sözlerinizin hayata ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here