Sağlığımız İçin Yürüyelim Arkadaşlar (5)

0
84

Değerli okurlarım, yürümek yaşam veren bir spordur, tüm olumsuzluklara karşı çıkar. Bununla beraber yürümek için elverişli bir parkur bulamayabiliriz, eğer bu bir şanssızlıksa bunu baş tacı edelim. Biz diyoruz ki; Yürüme sporunu gerçekleştirirken hem sevinmeliyiz ve hem de heyecan duymalıyız. Zaten başka türlü de olmaz. İşte o zaman kronik rahatsızlıklar ve de stres yanımıza bile yaklaşamaz. Varsın uzaktan seyretsin, sakıncası yok.

Biraz da, şiddetli yağışlardan, çok soğuklardan, hareket halindeyken neler yapabileceğimizden söz edelim. Mevsim itibarıyla, açık alanda yürüyorsak, havada çok aşırı yağışlıysa, bu spora başlamanızı hiç tavsiye etmem. Bir yere sığınıp da yağışın durmasını beklemek hiç de akıl karı değildir. Resmen hastalığa davet edersiniz. Yukarıda da söylediğim gibi, yürüyüşü ertelemenizi öneririm.

Diğer taraftan, ekonominiz iyi ise çok da iştahlıysanız, bir süreliğine kapalı mekân olan bir spor salonuyla anlaşmanız çok akılca olur. Hesapta olmayan bir hastalığa yakalanmaktan kurtulmuş olursunuz. Burada, önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. Her şey ve havalar da müsait, sizde yürüyüş halindeyseniz, bir dostunuzla karşılaştınız, tabi ki görmezden gelemezsiniz. Millet olarak sıcakkanlıyız ya. Sarılıp öpüşmek isterim.

Bu defalık bu sıcakkanlılığı göstermeyin. İkinizde hareket halinde olduğunuzdan vücut toksinleri atma durumundadır. Sarılma olayı gerçekleştiğinde, ne var ne yok birbirinize ikram etmiş olacaksınız. Çok ilginçtir bu yaklaşım istemeden oluyor. Ciddiye alınmayan ama çok ciddi sonuçlar doğuracak bu sarılmalara, öpüşmelere karşı çok müteyakkız olmanız gerekiyor.

Yürümek imkânsızdır, masrafsızdır ve her tarafta yapılabilir. Sadece trafiği yoğun olan yerlerde bu sporu yapmamanız, başka şansınızda yoksa çok dikkatli olmanız şayanı tavsiyedir. Yürüyüş sporu yaşamımızda alışkanlık haline gelmeli. Bununla da yetinmemeliyiz. İş yerimizin 300-500 metre yakınlarına arabamızı park edip yürümeliyiz. Asansörle dargın olun ve iki üç kat çıkın, bunun ne denli faydalı olduğunu göreceksiniz.

Fazla sohbet etmeme kaydıyla, birkaç kişiyle yürümek moral açısından çok önemlidir. Sadece yürüyüşü terk eden siz olmayın. Şunu da unutmayın ki; boşuna ter atmıyorsunuz, attığınız bir damla ter, bir çay kaşığı suya tekabül etmektedir unutmayın. Hepinize iyi yürüyüşler dilerim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here