Reyhanlı’da CHP’ye Katılım!

0
239

chp-reyhanlı1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Reyhanlı’da 400 kişilik toplu üye katılımı gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Reyhanlı Gençlik Kollarının düzenlediği, ev sahipliğini Reyhanlı Yumuşak Aşiretinin yaptığı, partiye üye katılım toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve çok sayıda partili katıldı.

Üyelere rozetlerini CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu taktı.

chp-reyhanlı2

İl Başkanı Güzelmansur, yeni partililere rozetlerini takarken, Türk halkının yaklaşan referandumda ‘HAYIR’ diyerek Cumhuriyet’e sahip çıkacağı mesajını verdi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP’li Vekil Serkan Topal da; “Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Cumhuriyet için, demokrasi için, tek adam diktasına geçit vermemek için ‘Hayır’ı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

chp-reyhanlı3

Son olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilk olarak Reyhanlı ve il genelinde yapılan ve yapılacak olan proje ve çalışmalardan söz etti. Hatay’ın ekonominse de değinen Başkan Savaş; “Suriye’de 6 yıldır devam eden savaştan dolayı ekonomimiz büyük zarar gördü. 14 ülkeye yaptığımız ihracat sekteye uğradı. Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarımız kapalı olduğu için lojistik sektörümüz durma noktasına geldi. Sanayi ürünlerimizi, sebze ve meyvelerimizi, ürettiğimiz hububatları Ortadoğu ile paylaşamaz olduk.

Devlet büyüklerimiz ile ne zaman görüşsem bu sorunu dile getirdim. Devletimizin sıcak elini omzumuzda hissetmek istiyoruz. Hatay’ın da teşvik kapsamındaki iller arasına alınmasını istiyoruz. Sınır kapılarımızdan en az 1 tanesi açılırsa ihracatımız hareketlenir” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here